Home Lifestyle MUST DO: ga eens op trollenjacht in het bos van De Schorre

MUST DO: ga eens op trollenjacht in het bos van De Schorre

De Scandinavische kunstwerken zien er in de herfst extra feeëriek uit.

Trollen De Schorre
© Jolien Meremans

Weet je op een vrije dag of in ‘t weekend eens niet wat te doen en heb je geen zin om Google weeral in te schakelen bij het zoeken naar die zoveelste wandeling in de natuur? Haal dan nu je bucketlist boven en zet een trollenjacht in het bos van De Schorre met stip op één. Het is avontuurlijk, leuk om te doen en oh zo ontspannend.

De kans dat je ze de voorbije weken al op Instagram en TikTok zag verschijnen is vrij groot: mysterieuze grote trollen die zich lijken te verstoppen in een feeëriek bos. En dat bos ligt veel dichterbij dan je denkt, want je vindt het gewoon in ons Belgenlandje! Hoewel de trollen nu plots immens populair lijken te zijn, wonen ze intussen al eventjes in het bos van De Schorre. Je weet wel, het recreatiedomein in Boom waar, op 2020 na, elk jaar gedanst wordt voor de podia van Tomorrowland.

Houten pad

De magische wezens werden vorige zomer ter ere van de 15de verjaardag van het festival geïnstalleerd in het bos dat aan de rand van het domein ligt en zijn een creatie van de Deense kunstenaar Thomas Dambo. Hij slaagde erin om ze voor zo goed als volledig te vervaardigen uit gerecycleerd materiaal, dat hij zowel in zijn eigen atelier als op het domein De Schorre vond.

Hij bouwde in totaal zeven trollen die tussen de vier en achttien meter hoog zijn en elk een eigen naam hebben: Una, Jeuris, Kamiel, Mikil, Hannes, Arvid en Nora. En nu we weer middenin de herfst zitten, ziet het Trollenbos er nóg magischer uit dan anders. Wil je ze zelf eens bewonderen, dan moet je daar wel wat voor overhebben, want vijf van de zeven exemplaren staan diep in het bos verborgen. Je kan ze vinden door je te focussen op de symbooltjes die op de kaarten staan die je aan elke ingang van De Schorre vindt, maar geloof ons: ook dat is geen lachertje. Tip: wandel richting het bos en ga daar op zoek naar het houten wandelpad. Eens je dat bereikt hebt, ben je op de goede weg.

Voor de meeste Antwerpenaren zijn de trollen waarschijnlijk niets nieuws, maar voor wie op de parking woont, zijn ze wel een daguitstapje waard. Ook wij konden het niet laten om de TikTok-hotspot te bezoeken, en die ziet er momenteel minstens even mooi en spectaculair uit als op het platform beweerd wordt! Houd er wel rekening mee dat je op het domein een mondmasker moet dragen én dat je uiteraard voldoende afstand moet houden van de andere bezoekers. Onze tip? Probeer ze niet in het weekend, maar wel in de week te bewonderen. Dan is het er lekker rustig en kan je naar hartenlust foto’s en (TikTok-)video’s maken.

Meer info over het Trollenbos vind je hier.

Lees ook: