Home Lifestyle MUST VISIT: de spectaculaire Warchevallei, dé plek voor een rustgevende wandeling

MUST VISIT: de spectaculaire Warchevallei, dé plek voor een rustgevende wandeling

Je spot er eekhoorntjes, mooie herfsttaferelen, prachtige panorama's en zelfs een waterval!

warche vallei
© Kevin Devogele via Visit Ardenne & Jonas Denil via Unsplash

Op een kleine twee uur rijden van Brussel vind je in hartje Ardennen en op de grens met Duitsland dé place to be om je hoofd eens volledig leeg te maken tijdens een ontspannende wandeling. Bestemming: de vallei van de Warche.

Nu het bewezen is dat je van wandelen in de natuur een stevige boost krijgt, heb jij geen enkel excuus – zelfs die niet zo denderende weerkaarten niet – om die wandelschoenen niet aan te trekken. Nog een beetje motivatie nodig om je ook in die wandelbroek te wurmen? Zet dan een uitstap naar de Warchevallei op de planning. Je verdwaalt er in een groene oase van rust, maakt er je hoofd dankzij de frisse geuren en het geluid van de kabbelende rivier helemaal leeg, kan er de herfst op zijn best aanschouwen én verschillende toffe wandelingen volgen. Een mens zou van minder gelukkig worden.

Kasteel van Reinhardstein

Goed om te weten: de Warche is een rivier die ontspringt in het Duitstalige Büllingen, niet ver van de Belgisch-Duitse grens, en uitmondt in de Amblève vlakbij Malmedy. De rivier loopt langs het meer van Bütgenbach én het knusse Robertville, wat enkele spectaculaire panorama’s en heerlijke picknickplekjes oplevert. De weelderige vallei van de Warche ligt aan de voet van de Hoge Venen en vlakbij het romantische meer van Robertville in de provincie Luik. Het is trouwens aan dat meer dat de meeste wandelingen starten. Tip: voordat je je er aan een wandeling waagt, trek je best hoge wandelschoenen of regenlaarzen aan, want het kan er best modderig en nat zijn.

View this post on Instagram

A post shared by Belgium Outdoor (@belgium_outdoor) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Onze favoriete wandeling is er eentje van de blog Trekking & Voyage. Ze is een kleine 12 kilometer lang en slingert langs álle must-sees, waaronder het kasteel van Reinhardstein, van de regio. Tijdens de pittige wandeling kan je nabij de afdaling richting de Warche een spectaculaire waterval – ja, die hebben we in België – bewonderen en na enkele kilometers klimmen, dalen en opnieuw klimmen kan je op de Nez de Napoléon van een prachtig uitzicht over de groene vallei genieten. Tip: neem zeker een extra paar sokken mee, want tijdens de wandeling moet je de rivier oversteken, dus de kans dat je voeten nat worden is vrij groot.

Is 12 km nog net iets te lang? Dan kan je aan het meer van Robertville ook de ingekorte versie wandelen. Die is zo’n 5,5 kilometer lang en neemt je ook mee langs enkele verborgen pareltjes van het gebied. Plezier en Instagramproof foto’s verzekerd!

Lees ook: