Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Anja via Unsplash

Naakt rijden is toegestaan in Duitsland, naakt uitstappen niet...

7 bizarre verkeersovertredingen die je duur komen te staan op vakantie

Is de auto jouw ultieme vervoersmiddel op vakantie? Dan hou je er maar best rekening mee dat er niet overal dezelfde verkeersregels gelden. Van voetgangers nat maken tot make-up aanbrengen in de auto: voor deze verkeersovertredingen krijg je in het buitenland een fikse boete.

Groot-Brittannië: voetgangers niet natmaken


Terwijl je in België niet meer kan doen dan eens flink vloeken wanneer een voorbijrijdende auto door de regenplassen rijdt, waardoor jij kletsnat op je bestemming toekomt, worden er in Groot-Brittannië fikse boetes uitgereikt voor zo’n gedrag. Als je er mensen op de stoep natmaakt, kan je dat zo’n 5.000 pond kosten.

Duitsland: naakt uitstappen


Wil je naakt rondrijden in Duitsland? Geen enkel probleem, zolang niemand er hinder van ondervindt. Al is het wel opletten geblazen als je als naturist uit je auto wil stappen, want als mensen last hebben van jouw naaktheid, kan er een boete van 5 tot 1.000 euro in rekening gebracht worden.

Cyprus: beide handen aan het stuur


Op roadtrip doorheen Cyprus? Je bent er verplicht je beide handen aan het stuur te houden (tenzij je een geldige reden hebt om je handen van het stuur te halen, zoals schakelen bijvoorbeeld). Zwaaien naar voorbijgangers, een flesje drank vasthouden of je co-piloot een schouderklopje geven voor zijn goede werk, mag dus niet.

Zwitserland: take it slow


In Zwitserland geldt er bij zware verkeersovertredingen zoals te snel rijden of rijden onder invloed, een inkomensafhankelijke boete. Overschrijd je de snelheidslimiet met meer dan 25 km per uur dan is dat een serieus misdrijf dat je duur kan komen te staan. Zo reed een Zweedse bestuurder ooit met 290 km per uur – whut?! – langs een flitspaal. Naast een boete van meer dan 700.000 euro verloor hij zijn rijbewijs én zijn sportwagen, die de Zwitsers in beslag namen.

Spanje: bye bye, bikini


Net een namiddagje op la playa gespendeerd? Dan trek je maar best een paar kledingstukken aan want wie in Spanje met badkledij achter het stuur kruipt, kan daarvoor een flinke boete krijgen. Ook rijden met teenslippers of blote voeten is er verboden.

Canada: doe je make-up thuis


In Canada zorg je er maar best voor dat je je make-up alvast gedaan hebt en je maag goed gevuld is vooraleer je in je auto stapt. Wie er tijdens het rijden eet, drinkt of make-up aanbrengt, kan daarvoor een boete krijgen. Het is er trouwens ook verboden om een geopende fles of blikje alcohol in je wagen mee te nemen. Heb je dus een geopende fles wijn van de avond ervoor die je de volgende dag bij je vrienden wil ledigen: just don’t.

Australië: dubbel betalen op een feestdag


Je moet sowieso altijd flink de verkeersregels volgen, maar in Australië doe je vooral op een feestdag maar beter extra je best. Maak je een overtreding op een feestdag, dan wordt je boete stante pede verdubbeld. Oesje!

Bron: Sunny Cars


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '