Home LOL LOL: voor deze normale dingen krijg je een boete in het buitenland

LOL: voor deze normale dingen krijg je een boete in het buitenland

Je kan een boete krijgen voor het eten van chocolade!

Heb je deze zomer een reis naar het buitenland gepland? Zorg dan dat je op voorhand opzoekt wat de lokale gewoonten zijn. In sommige landen kan je namelijk een boete krijgen voor dingen die bij ons als doodgewoon worden beschouwd.

Van een verbod op niezen tot het eten van chocolade, wij sommen voor jou enkele bizarre wetten op, zodat jij in den vreemde niet tegen een boete aan loopt.

Kauwgom in Singapore

In Singapore wordt geen kauwgom verkocht. Je mag het wel op zak hebben, dus als je het meeneemt vanuit België is het geen ramp. Gooi het gewoon niet op de grond, want daarvoor krijg je een boete van 600 euro.

Zwembroek in Barcelona

In Barcelona is het verboden om in zwemkleding op straat rond te lopen. Tenzij je aan een zwembad of op het strand bent, moet je gewone kleren dragen, ook al is het snikheet.

Niezen in Asheville

Wie een pollenallergie heeft, kan Asheville in Amerika maar beter vermijden. Hier mag je niet niezen op straat. Vreemd, aangezien dit een normale menselijke functie is.

Knuffelen in Dubai

Verliefde tortelduifjes kunnen maar beter hun handen thuishouden op de straten van Dubai. Hier mag je elkaar alleen maar affectie tonen achter gesloten deuren. Je krijgt een boete voor ‘het verrichten van seksuele handelingen in het openbaar’ als je toch aan elkaar durft te komen.

Schoenen in Capri

Alsof je koffers pakken voor een reisje niet stresserend genoeg is, doen ze hier in het Italiaanse Capri nog een schepje bovenop door restricties te leggen op schoenen. Je laat die slippers, pumps en allerlei schoenen die geluiden maken maar beter thuis. Horen die hakken écht bij jouw outfit? Dan moet je overwegen of dat fashion statement de boete waard is.

Chocola in Engeland

Als je met het openbaar vervoer reist in Engeland, kan je beter geen chocolade eten. Je krijgt hier blijkbaar een boete voor. Waarom juist chocolade op de backlist staat, is niet meteen duidelijk.

Benzine in Duitsland

In Duitsland ben je in overtreding met een lege tank. Plan daarom voldoende pauzes in om bij te tanken als je aan een lange autorit begint.

Slippers in Frankrijk

In Frankrijk is het verboden om met slippers achter het stuur te zitten. Als de politie jou betrapt, wordt je vakantie iets duurder dan verwacht.

Onderbroek in Thailand

In Thailand kan je beter niet ‘commando’ de deur uitgaan. Zonder ondergoed rondlopen is hier wettelijk strafbaar. Al denken we niet dat de politie willekeurig mensen zal aanspreken op straat om dit te testen.

Bron: Libelle

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.