https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Airbnb

Je betaalt amper 128 zilveren sikkels, euhm, of euro voor een overnachting in het middeleeuwse pand.

Potterheads, unite: je kan via Airbnb overnachten in het ‘De Vere House’ in Godric’s Hollow

Jolien Meremans

Dreuzels, haast je als de bliksem naar de website van Airbnb, want daar kan je vanaf nu een overnachting boeken in het ‘De Vere House’ in Lavenham. Bij echte ‘Harry Potter’-fans doet die naam meteen een belletje rinkelen, want het is het huis waarin Harry Potter geboren werd en waarin zijn ouders hun strijd tegen Voldemort verloren.


Nog steeds geen brief ontvangen om richting Hogwarts te mogen vertrekken? Geen nood, want vanaf nu kan je via Airbnb toch een beetje magie opsnuiven. Je kan namelijk overnachten in het middeleeuwse huis waarin Harry Potter de bliksemschicht op zijn voorhoofd gestempeld kreeg. Het huis staat in het kleine Britse stadje Lavenham, onder de fans beter bekend als Godric’s Hollow.

Antieke gordijnen en klassieke kamers


Het ‘De Vere House’ is een van 340 schattige huisjes in Lavenham en diende jarenlang als Bed & Breakfast, maar werd vorig jaar uiteindelijk verkocht aan nieuwe eigenaars. Ook zij wilden iets origineels met het huisje aanvangen en knapten het een beetje op, zodat ze het nu tegen een budgetvriendelijke prijs aan échte fans kunnen verhuren.

Het huis is te zien in ‘Harry Potter and the Deathly Hallows Part One’ en ziet er na negen jaar nog exact hetzelfde uit: houten balken, klassieke kamers en antieke gordijnen. Het huisje telt twee slaapkamers, twee badkamers, een gezellige haard en schattige binnentuin. Omdat het huis al dateert uit de veertiende eeuw zijn kinderen, mensen met een fysieke beperking en dieren er jammer genoeg niet welkom.

Altijd al eens in het akelige Godric’s Hollow willen rondlopen? Voor een verblijf in het ‘De Vere House’ betaal je 128 euro per nacht, inclusief ontbijt. Momenteel zijn er nog heel wat data beschikbaar, maar we vermoeden dat je er vlug moet bij zijn als je dit jaar nog naar de geboorteplaats van Harry Potter wil trekken. Meer info vind je hier.

De Vere House


De Vere House


De Vere House


De Vere House


De Vere House


[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content