Home Lifestyle Dieren GENIAAL: Airbnb biedt 1.000 diervriendelijke activiteiten aan

GENIAAL: Airbnb biedt 1.000 diervriendelijke activiteiten aan

Vanaf nu kan je op reis thee drinken met wilde schapen, het gedrag van pinguïns bestuderen en samenwerken met een paardentherapeut.

Dieren activiteiten Airbnb
© Getty

Naar de dierentuin gaan in Dublin, op een kameel rijden in Marrakesh of dolfijnen aaien in Ankara: we vinden het steeds fijner om tijdens onze reis een reeks foto’s van, met en op diertjes te maken. Nochtans leven die dieren vaak in erbarmelijke omstandigheden en weten we allemaal dat we die dierentuin eigenlijk beter niet bezoeken. Daarom kwam Airbnb op het geniale idee om diervriendelijke activiteiten aan te bieden.

Wil je een olifant of dolfijn strelen? Dan biedt Airbnb vanaf nu ethische activiteiten met dieren aan. Die verzekeren je dat de diertjes waarmee je poseert goed behandeld worden. In totaal biedt Airbnb meer dan 1.000 van die activiteiten aan in 58 verschillende landen. Je krijgt er nog steeds de kans om de beestjes te strelen, bewonderen of fotograferen, maar bent er wel zeker van dat ze zich gelukkig voelen in hun natuurlijke habitat.

De website geeft je bovendien de mogelijkheid om de dieren zelf te verzorgen. Je kan uit zo’n 120 activiteiten kiezen om je favoriete beestje te soigneren. Elke organisatie die zo’n activiteit aanbiedt, voldoet aan de strikte richtlijnen van World Animal Protection (WAP) en is dus ethisch verantwoord.

The Dodo

‘We weten dat mensen van dieren houden en ze willen zien en ervaren wanneer ze reizen, maar we weten ook dat ze dieren het liefst willen zien in een omgeving die hun welzijn respecteert‘, liet Alesia Soltanpanah van WAP weten. ‘Dit nieuwe dierenwelzijnsbeleid, opgesteld in overleg met onze experten, zorgt ervoor dat toeristen meer opties krijgen om de schoonheid van dieren te ervaren op een manier die hun welzijn als prioritair beschouwt.’

Vanaf nu kan je dus thee drinken met wilde schapen, een band opbouwen met paarden, paddleboarden met corgi’s en wandelen met rescue dogs. Airbnb heeft ook een exclusief partnerschap gesloten met The Dodo, een toonaangevende organisatie die diervriendelijke activiteiten stimuleert via sociale media. Alle activiteiten die Airbnb aanbiedt, kan je hier terugvinden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.