Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Met wie wil jij ze graag ontdekken?

5 magische plekjes in Parijs om de ultieme wintersfeer op te snuiven

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Dat Parijs al langer één van onze favoriete uitvalshoeken is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Toch licht de stad tijdens de gezelligste dagen van het jaar nog meer op dan anders en dat vormt uiteraard het perfecte excuus om een ticketje voor die Thalys te boeken. Benieuwd bij welke hotspots je absoluut halte moet houden tijdens de kerstperiode? Wij lijsten ze maar wat graag voor je op.

1. Galeries Lafayette


Een weekendje weg naar een modestad als Parijs? Daar hoort nu eenmaal een flinke dosis shoppen bij. Het walhalla voor modeliefhebbers bevindt zich dan ook aan de statige Boulevard Haussmann. Onder de prachtige koepel van Galeries Lafayette prijkt tijdens de gezelligste dagen van het jaar de meest jaloersmakende kerstboom waarop dit jaar een prachtig elfje aan de top prijkt. Dankzij een glazen brug kan je zelfs tot aan de kerstboom wandelen. Let op: niet voor mensen met hoogtevrees!

2. Le Grand Palais des Glaces


Wie Grand Palais zegt, denkt meteen aan de impressionante catwalks van monsieur Lagerfeld. Tijdens Paris Fashion Week verzamelen fashion editors, influencers en stylisten zich dan ook onder de glazen koepel om er de nieuwste ontwerpen van Chanel te keuren. Tijdens de kerstperiode wordt Grand Palais echter de speeltuin van de meest sportieve schaatsers, want dan wordt deze toplocatie omgebouwd tot de grootste schaatspiste ter wereld. 3000 m2 om precies te zijn, heb je om je beste pirouette en dubbele axel boven te halen. Het ijs onveilig maken, kan je vanaf vrijdag 13 december. Ticketprijzen schommelen tussen de € 20 en € 29, afhankelijk van het uur waarop je wil gaan schaatsen.

 

3. Jardin des Plantes


Alsof de lichtstad nog niet voldoende lichtjes heeft, doet de Franse hoofdstad daar tijdens de kerstperiode nog graag een schepje bovenop. Jawel, ook Parijs organiseert dit jaar zijn allereerste lichtfestival. In Jardin des Plantes wandel je langst de meest magische lantaarns: van schattige panda’s tot roze flamingo’s. Dit jaar worden ook de onderwaterdieren extra in de spotlight gezet. Een magisch natuurdomein dat absoluut een bezoekje waard is.

4. Le Ice Kube bar


Altijd al van een Cosmopolitan willen nippen bij -25°C? Dan hoef je daarvoor echt geen ticket naar de Noordpool te boeken, want bij de Ice Kube bar in de levendige wijk Barbès kan dat net zo goed! Letterlijk alles is hier gemaakt uit ijs: van de prachtige bar tot de heuse troon waarop jij als een ware ijskoningin van je cocktail kan genieten. Gelukkig zijn er wel schapenvelletjes om je aan te verwarmen. Al zal die alcohol ook wel wat helpen…

5. Pain Vin Fromage


Is er iets heerlijker dan tijdens de wintermaanden te smullen van een romige fondue gemaakt van de beste Franse kazen? Wij denken van niet. Midden in de Marais schuilt dan ook dit gezellige adresje, waar ze vrijwel niets anders serveren dan brood, kaas én wijn. Naast de traditionele fondues, spot je er op de kaart ook net zo goed een Indiase kaasfondue met curry of een Normandische fondue met calvados. Reserveren is uiteraard een must!

https://www.instagram.com/p/B4I6WeTAVFb/?utm_source=ig_web_copy_link

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '