Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Je ging toch pas vanaf maandag terug op je eten beginnen letten, nietwaar?

TIP: 3 gezellige marktjes waar foodies vandaag hun buikje rond kunnen eten

Zondag is er om te zondigen. En vandaag is daar toevallig de ideale dag voor. In de provincie Antwerpen zijn er op deze mooie zondag maar liefst drie gratis marktjes te bezoeken waar er food in overvloed is. Je ging toch pas vanaf maandag terug op je eten beginnen letten, nietwaar?

 


1.Wild Jo’s Market


 

Misschien heb je al van zomerbar Smokey Jo’s in de Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck gehoord? Aangezien het ondertussen herfst is, is de Berchemse hotspot al een tijdje gesloten. Maar dit weekend is er weer leven in de brouwerij met Wild Jo’s Market.

Wild Jo’s Market is een plek waar aan ondernemende creatievelingen de kans wordt gegeven hun producten aan de man te brengen, en dat allemaal met een heerlijk hapje en drankje erbij en in een leuke setting. In de meer dan veertig standjes vind je alles van mode tot interieur, kunst, muziek, vintage √©n – last but not least – food en drinks.

Moest je nog enig argument nodig hebben om je lief op deze lazy Sunday uit zijn sofa te krijgen, kan je ‘m misschien even de foodfoto’s op de Instagrampagina van Wild Jo’s tonen. Dat jij ook langs de kleding- en juwelenkraampjes wil struinen, hoef je ‘m niet te vertellen.

 Waar? Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen (door de grote poort naar binnen)

Wanneer? Zondag 11u00 Р23u00

2. Pop-up Mercado Mechelen


In 2018 krijgt Mechelen haar eigen permanente foodmarket, maar dit weekend wordt er al even geoefend. Mercado Mechelen in de oude Vleeshalle was vorig jaar een groot succes, dus voor vandaag wordt niets minder verwacht. Restaurateurs en handelaars van Mechelen en omstreken zorgen voor een heel verscheiden aanbod van lekkers. Van gezonde verse sapjes en soep tot minder gezonde taarten, tapas en pizzahoorntjes (ja, het bestaat): met honger zal je niet naar huis gaan.

Waar? Oude Vleeshalle, Huidevettersstraat 7, 2800 Mechelen

Wanneer? Zondag 10u00 – 18u00

Brilliant Foodies


Eind september ging het Diamantjaar van start. Een jaar lang zal er met evenementen en tentoonstellingen in Antwerpen gevierd worden dat de sector 570 jaar bestaat. Brilliant Foodies, een foodmarkt in het Antwerpse Felix Pakhuis die vandaag plaatsvindt, is √©√©n van die evenementen. Het event wordt beschreven als ‘een multicultureel foodfestival, met een knipoog naar de verschillende (eet)culturen en leefwerelden waar onze diamantsector rijk aan is’. Naast je buikje rond eten, kan je er ook workshops en activiteiten in het teken van diamant en juwelen volgen.

Waar? Felix Pakhuis, Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen

Wanneer? Zondag 10u00 – 17u00

Meer eettips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '