Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Luxueus reisje op het oog?

In deze 10 wereldsteden zijn vijfsterrenhotels het goedkoopst

Zoek je een chic hotel voor een speciale gelegenheid of wil je jezelf gewoon eens verwennen met een luxueuze reis? Dan zouden de onderstaande steden weleens in aanmerking kunnen komen voor jouw citytrip.

Wie graag eens een meer budgettaire trip naar een vijfsterrenhotel wil boeken, blijft maar beter weg uit het Zwitserse Sankt Moritz. Voor een nachtje vlakbij de Alpen betaal je tijdens het hoogseizoen gemiddeld 1879 euro, zo rekende reiswebsite Asher & Lyric uit.

Voor een uitgebreid rapport over de prijs van vijfsterrenhotels over heel de wereld, onderzocht de site voor honderd geselecteerde steden hoeveel een overnachting er gemiddeld kost. Daarvoor bekeken ze in 2018 de top vijf van best beoordeelde luxehotels in de regio en namen ze de gemiddelde prijs voor een verblijf in december, maart, juni en september.

Naast het Zwitserse bergstadje Sankt Moritz bleek ook het Amerikaanse Aspen (1.813 euro) behoorlijk prijzig, gevolgd door de Kaaimaneilanden (1.585 euro). Ben jij niet vies van een beetje luxe, maar is jouw portefeuille iets beperkter? Dan zijn deze tien goedkoopste steden misschien een aanrader voor je volgende citytrip. Ook onze hoofdstad versierde een plekje in de lijst.

De volledige ranking vind je hier terug.

10. Addis Ababa, Ethiopië (184 euro)

9. New Delhi, India (165 euro)

8. Bali, Indonesië (161 euro)

7. Brussel, België (157 euro)

6. Panama, Panama (156 euro)

5. Siem Reap, Cambodja (148 euro)

4. Caïro, Egypte (144 euro)

3. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (131 euro)

2. Chennai, India (122 euro)

1. Manilla, Filipijnen (107 euro)

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '