Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Richard Jaimes / Kristina Bratko via Unsplash

7 gezellige tradities om met je vriendinnen te starten op Galentine’s Day

Op Galentine’s Day wordt niet je lief of echtgeno(o)t(e) in de bloemetjes gezet, maar wel je vriendinnen. Geen idee hoe je deze heuglijke dag kan vieren? Wij bedachten 7 leuke tradities om op 13 februari te starten.

Organiseer een wafelontbijt


Zoals je hier al kon lezen, is er eigenlijk maar één correcte manier om Galentine’s Day te vieren en dat is door met vriendinnen te gaan brunchen. Wie op 13 februari zin heeft in pancakes of toast met avocado heeft pech. Volgens Leslie Knope, het fictieve personage uit ‘Parks and Recreation’ dat Galentine’s Day bedacht, moeten er op de dag der vriendinnen wafels worden gegeten. Mét slagroom, uiteraard.

Maak jullie eigen vlog


Jullie zijn steeds op de hoogte van het reilen en zeilen van jullie favoriete influencers en bespreken wekelijks de nieuwe vlogs van Yara Michels en Nora Gharib. De keren dat jullie geopperd hebben om een eigen YouTubekanaal te starten, zijn niet op een hand te tellen. Jullie zijn zo grappig en maken zoveel maffe dingen mee dat jullie perfect een vlog zouden kunnen vullen. Waarom het niet eens een keertje testen? Door een jaarlijkse vlog te maken, kunnen jullie zien hoe jullie evolueren en hebben jullie een tastbare herinnering aan jullie vriendschap.

Doe van Secret Galentine


Het principe van Secret Galentine is hetzelfde als bij Secret Santa: jullie trekken een naam en bespreken op voorhand een budget af. Jij weet voor wie je een cadeautje moet kopen, maar hebt geen flauw benul wie er voor jou eentje moet uitkiezen. Spanneeeend!

Hou een filmmarathon (mét pizza, duh)


Niemand begrijpt jouw liefde voor ‘Crazy, Stupid, Love’ en ‘Pretty Woman’ zoals je vriendinnen. Ze waren erbij toen je die films voor het eerst zag en taggen je constant in memes over Ryan Gosling en Julia Roberts. Dus bestel jullie favoriete pizza’s en zet voor de zoveelste keer ‘The Notebook’ op. Jullie mogen deze romantische films dan wel uit jullie hoofd kennen, they never get old.

Ontspan tijdens een deugddoende wellnessmiddag


Yep, het is cliché. Maar is er iets wat ons meer doet ontspannen dan onze smartphone even links te laten liggen, verwend te worden met een massage of facial en urenlang te kunnen kletsen in de sauna of de jacuzzi? Indien jullie budget zo’n verwendag op verplaatsing niet toelaat, kan je nog altijd je favoriete nagellakjes en tissuemaskers verzamelen en de badkamer van je bestie inpalmen. Net zo relaxed!

Ga schaatsen en trakteer jezelf achteraf op een warme choco


Galentine’s Day valt tijdens het koudste seizoen van het jaar. Maak er gebruik van! Schaatsen in augustus klinkt nu eenmaal minder aanlokkelijk. Zoek een piste bij jullie in de buurt en trek achteraf naar jullie favoriete koffiebar voor een warme chocolademelk met véél marshmallows. Ideaal voor wanneer een skivakantie er niet in zit dit jaar.

Boek samen een verre reis of citytrip


Niets zo zalig als kunnen uitkijken naar een welverdiende reis. Van een rondreis doorheen Vietnam tot een citytrip naar Madrid of een citytrip naar een goedkopere bestemming: de opties zijn eindeloos. Vakanties met vriendinnen staan garant voor de leukste herinneringen. Wedden dat jullie over 10 jaar nog lachen om die eekhoorn die jullie selfie kwam photobomben in Central Park of die keer dat een van je besties zo enthousiast een munt in de Trevifontein gooide dat ze er bijna in viel?

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '