Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ketut Subiyanto via Pexels

Verse lakens of een warm bad: wat probeer jij als eerste?

8 slimme trucjes om vannacht als een roos te slapen

Een flinke vrijpartij is ongetwijfeld dé allerbeste manier om heerlijk te slapen. Maar wist je dat verse lakens, de juiste thee of een warm bad ook prima werken? Hier zijn acht wegen naar een goede nachtrust.

Een warm bad.

Neem een lekker warm bad en laat je lichaam vervolgens goed afkoelen. Je slaapt namelijk makkelijker als je lichaamstemperatuur daalt.

Een kopje (cafeïnevrije) thee.

Geen fan van warme melk? Ook een cafeïnevrije thee kan slaap opwekken. Ga voor kruiden zoals kamille, oranjebloesem en linde.

Een massage.

Een ontspannende massage voor je gaat slapen? Terecht een klassieker! Moet je je lief nog overtuigen om je een massage te geven? Dit is ongetwijfeld hét beste argument.

Een dromenvanger.

Volgens de Indiaanse traditie ‘vangt’ een dromenvanger slechte dromen en laat hij de ‘goede’ dromen door. Als dat geen geruststellende gedachte is! Zonder angst voor nachtmerries val je vast als een blok in slaap.

Verse lakens.

Zorg regelmatig voor verse lakens, dat bevordert het slaapplezier. Blauwe tinten werken trouwens het meest relaxerend.

Lavendel.

De geur van lavendel ontspant. Spray een klein beetje op je kussen, en schaapjes tellen wordt overbodig...

Ademhaling.

Concentreer je een paar minuten op je ademhaling. Laat de lucht tot in je buik, je middenrif en ten slotte tot in de toppen van je longen komen. Adem heel rustig uit.

Lezen.

Wist je dat ook lezen voor het slapengaan ervoor zorgt dat je als een roos in slaap valt? Het zou je stresslevel met 68 % verlagen. Je leest hier alles over het onderzoek!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '