https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Voorzichtig op de baan hè!

5 dingen om op te letten als je vandaag in de sneeuw de weg op moet

Het is bitterkoud en er wordt sneeuw verwacht vandaag. Hoewel de strooidiensten massaal uitgerukt zijn kunnen de wegen er vandaag gevaarlijk glad bijliggen. Moet je vandaag toch de weg op met de auto, lees dan nog snel even deze 5 tips voor je vertrekt. Een verwittigd vrouw is er twee waard, toch?

Laat die hakken thuis


Behoorlijk logisch, maar we herinneren je er toch nog even aan: wanneer er kans is op sneeuw laat je uit veiligheid voor jezelf en anderen die hakken beter in de kast staan. Niet alleen schuif je te voet makkelijker onderuit met hakken, het maakt het autorijden ook moeilijker omdat je beperkter kan bewegen. Kies vandaag voor warme, comfortabele kledij en trek je favoriete sneakers of winterlaarzen aan.

Controleer je auto


Nu is niet het moment om met een kapotte richtingaanwijzer of haperende ruitenwissers de baan op te gaan. Controleer voor je vertrekt of je lichten goed werken, je ruitenwissers het doen en er voldoende ruitenwisservloeistof in je reservoir zit. Kijk ook na of je bandenspanning juist is, de correcte spanning vind je gewoonlijk in de zijkant van je portier of aan de binnenkant van je tankdop.

Verminder je snelheid


Heb je een eerder zware voet, laat die vandaag dan ietsje minder hard op het gaspedaal wegen. Deze winterse omstandigheden zijn niet het moment om de snelheidsduivel in jezelf naar buiten te laten. Pas je rijstijl aan en rijd wat trager dan je gewoon bent, maar let ook op dat je niet té traag rijdt, waardoor je het verkeer ophoudt. Voldoende afstand houden en niet onnodig bruusk remmen is de boodschap.

Voorzichtig op bruggen


Wees vooral op je hoede op op- en afritten en bruggen. Op open ruimtes is de temperatuur nog lager dan op andere plekken, waardoor de weg nog gladder kan zijn. Rijd je bergaf, probeer dan af te remmen op de motor en ga niet plots op je rem staan. Houd ook hier voldoende afstand van je voorligger.

Blijf rustig (maar vertrek op tijd)


Laat je niet opjagen en probeer in alle omstandigheden rustig te blijven. Paniek is nergens voor nodig en zorgt er alleen maar voor dat je je concentratie makkelijker verliest. Vertrek ruim op tijd naar je bestemming zodat je rustig je tijd kan nemen en je niet hoeft te haasten.

[td_smart_list_end]

Bron: De Morgen


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content