Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Malmo/ David Libeert via Unsplash/La Cantine

Dat het er gezellig is, daar aan de Leie.

HOTSPOTS: 9 toffe terrasjes in Kortrijk waar je volop van de lente kan genieten

Ysaline Pollet Webjournalist

Kortrijk is het decor voor heel wat gezellige terrasjes. Die gezelligheid heeft de West-Vlaamse stad voor een deel te danken aan de aanwezigheid van de Leie en de historische stadskern, maar ook gewoon aan zijn inwoners. Deze Kortrijkse adresjes staan deze lente en zomer op ons to-do/drinklijstje.

’t Plein

Corona of niet, voor uitbaters Nina en Ursy lag de nadruk van hun café altijd al op het terras. Dat is niet te verwonderen met zo’n mooie locatie. In stadspark ’t Plein is het rustig vertoeven in het groen, ondanks het feit dat je middenin de stad bent. Je kan er terecht voor drankjes, hapjes en bakken gezelligheid.

Waar? stadspark ’t Plein

Meer info? Facebookpagina ’t Plein

Malmo

Zoals de naam al doet vermoeden, kom je bij Malmo in een Scandinavisch sfeertje terecht. Je gaat er langs voor koffie, food én om te shoppen, want het is ook een conceptstore. De koffie, die volgens Malmo zelf van de allerbeste is, smaakt nóg beter met zicht op de Leie.

Waar? Diksmuidekaai 2

Meer info? malmokortrijk.be

Huyze Begga

Klein maar superfijn is het terrasje van Huyze Begga in het idyllische Begijnhof. ’s Avonds proef je er van de meer verfijnde keuken, in de namiddag is het voormalige huis van de grootjuffrouw een tearoom. Je neemt plaats op de banken voor het huis of in het mooie tuintje.

Waar? Begijnhof 31

Meer info? huyzebegga.be

La Cantine

Gezelligheid troef op het Jozef Vandaleplein in Kortrijk dankzij La Cantine die er momenteel een beperkt terras heeft uitgestald staan. Tegen de paasvakantie wordt het aantal tafeltjes verdriedubbeld. Je kan er genieten van een lekkere lunch of een koffie. ‘Food is the ingredient that binds us together‘, klinkt het op hun website.

Waar? Jozef Vandaleplein 7a

Meer info? byttebier.com/la-cantine

Kaffee Damast

Kaffee Damast is de bistro van Texture, het museum van vlas en textiel in Kortrijk. Het jazzcafé bevindt zich in een mooi, oud fabriekspand met veel vintage elementen. De binnenkant is indrukwekkend, maar ook het terras mag er zijn. Wie wil genieten van die eerste lentezon kan dat nu al doen, want de hotspot heeft al een groot deel van z’n terras uitgestald. Jippie!

Waar? Noordstraat 28A

Meer info? kaffeedamast.be

Café Rouge

Nee, Café Rouge ligt niet in Frankrijk maar wel degelijk in Kortrijk. Op het pittoreske pleintje waan je je zo op vakantie, zeker met een huisgemaakt ijsje voor je neus en de zon op je bol.

Waar? Sint-Maartenskerkhof 6A

Meer info? caferouge.be

The Lab Social Club

Cocktails en comfort food, daarvoor staat The Lab. Moet er iets meer zijn? Gezelligheid natuurlijk, maar ook daarin voorziet de Kortrijkse hotspot. Op het terras vooraan zit je onder de blote hemel. De overdekte patio staat momenteel nog niet uit.

Waar? Budastraat 10

Meer info? socialclub.thelab.be

Split

Aan de verlaagde Leieboorden vind je Split, een tapasrestaurant waar foodsharing het sleutelwoord is. Al is er helemaal geen probleem als je zonder honger langskomt: bij Split geldt easy come, easy go, dus je mag gerust gewoon voor een drankje passeren.

Waar? Kapucijnenstraat 27

Meer info? split-kortrijk.be

Balthazar

Om van de klassieke bistrokeuken te genieten op een groot en zonnig terras moet je bij Balthazar zijn. Zoals je ziet geniet je er zelfs in de vooravond nog van zonnestralen.

Waar? Paleisstraat 20

Meer info? balthazar-kortrijk.be

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '