Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het is hier een zwempartij', klinkt het.

ZIEN: domper bij Team groen wanneer het huis onder water loopt in ‘Huis Gemaakt’

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Oeps! Een kleine inschattingsfout met grote gevolgen... In de nieuwe aflevering van ‘Huis Gemaakt’ heeft Emiel een stuk van de dakgoot verwijderd, waardoor het huis onder water staat. Na een oproep van de buren snellen Ines en Sebastien zich – met een bang hartje – naar de werf.

De deadline in ‘Huis Gemaakt’ komt stilaan in zicht, en daar komt veel stress bij kijken voor de zes koppels. Vooral als er onvoorziene problemen de kop opsteken. Bij Alexia en Emiel en Ines en Sebastien loopt het fout, en ook Cedric en Anaïs en Lien en Melvin krijgen onder hun voeten van werfleider Johny.

Slagveld

Ten huize Melanie en Didier hangt er een geurtje in de lucht... Letterlijk, want zij zijn druk bezig met de beerput. Of hoe Didier het benoemt: ‘De strontput, wat een smerig ding. Wat een kakwerk.’ Maar in Antwerpen bij Cedric en Anaïs en Lien en Melvin is de spanning dan weer te voelen wanneer werfleider Johny de werf een bezoekje brengt.

Hij krijgt de kriebels wanneer hij een slagveld aantreft. ‘Ik ben boos’, maakt hij klaar en duidelijk. ‘Maar écht boos, hé. Dat is hier een slagveld. Wat ik hier aantref, daar gaan mijn haren recht van staan. Je kan de trap niet op of je valt naar beneden. De fun voor de bouw verdwijnt als ik zo’n werf zie. Dit kan echt niet.’ Ze krijgen dus stevig onder hun voeten. Maar zullen ze met die feedback aan de slag gaan?

Onder water

Bij Alexia en Emiel en Ines en Sebastien in Boortmeerbeek is het plots alle hens aan dek. Zij krijgen een bezorgd telefoontje van de buurman dat het huis onder water staat, en dat hakt in op hun motivatie. ‘Het is een domper op de sfeer’, aldus Ines. ‘Het voelt als ons eigen huis, dus we maken ons wel zorgen. Hoeveel werk gaat er alweer bijkomen?’ En ook Seb baalt ervan: ‘Er is al werk genoeg, en dit er ook nog eens bij... Dat hoefde niet.’

Bij aankomst zien ze dat het lek wordt veroorzaakt door de dakgoot die Emiel de dag ervoor weggehaald heeft. ‘Het is hier een zwempartij. Heb jij je zwemvliezen bij?’ grapt Seb. Toch een grove fout, dus. Maar na een belletje met Johny gaan ze meteen aan de slag om het water met vodden op te vegen en het lek te dichten. Elk koppel verliest dus heel wat tijd en ook de spanning begint op te lopen... Zullen ze allemaal de deadline halen?

Kijk naar de volgende aflevering van ‘Huis Gemaakt’ op dinsdag 19 april om 20u35 bij VTM en VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '