Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De VTM-kijker kwam dinsdagavond te weten waarom Maarten niet meer wilde zingen met zijn tweelingzus.

Dit is het ontroerende verhaal achter het duet van Helen en Maarten in ‘Studio Stan’

VTM deelde dinsdag een eerste fragmentje uit ‘Studio Stan’, het nieuwe programma waarin Stan Van Samang onbekende Vlamingen een lied laat inzingen. Helen en haar tweelingbroer Maarten zongen samen hun lied, ‘Dancing On My Own’ van Robyn. Een emotioneel moment, want Maarten had een hele tijd niet meer willen zingen. Dinsdagavond kwamen we te weten waarom.


 

Zelfs zonder het verhaal van Helen en Maarten te kennen, bezorgde het fragment uit ‘Studio Stan’ ons onmiddellijk kippenvel. De stemmen van de tweeling klinken prachtig samen. Het is de angst dat dat niet meer het geval zou zijn, die ervoor zorgde dat Maarten lang niet wilde zingen met zijn zus.

Maarten werd namelijk geboren als Amber, en gaat pas sinds 2017 als Maarten door het leven. Bij die transitie horen heel wat hormonen, die ook zijn stem heel erg veranderden. Maarten kreeg de kikker in de keel en stopte met zingen. Helen kreeg er een tweelingbroer bij, maar verloor op een manier haar zus en zangpartner. Wanneer Maarten in de studio van Stan toch een poging doet om weer te zingen met zijn zus, blijkt dat hun mooie blend – zoals Stan het noemt – helemaal niet verdwenen is. Het mooie moment zorgt voor tranen bij Helen, en ongetwijfeld ook bij de kijker thuis.


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '