Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

De stoutere versie van die andere Duitse serie waar we als tiener verzot op waren: ‘Peperbollen’.

ZIEN: de bloedstollende trailer van de nieuwe Netflixserie ‘Wir Sind Die Welle’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Netflix heeft alweer een spannende (tiener)serie voor ons in petto, want de streamingdienst lanceert volgende maand ‘Wir Sind Die Welle’, een Duitse reeks die gebaseerd is op het fascinerende boek ‘Die Welle’ dat in 1981 op de markt kwam. En de kans is vrij groot dat ook jij daar ooit een boekenverslag over indiende.


Het verhaal heeft iets weg van die andere Duitse serie waar we als tiener verzot op waren: ‘Peperbollen’. Een groepje tieners komt in opstand om een betere wereld te creëren, maar dat loop natuurlijk niet volledig volgens plan. Hoewel het verhaal al meer dan dertig jaar oud is, lijkt het verrassend actueel te zijn.

Groeiend nationalisme


Netflix kondigde eerder dit jaar al aan dat er serie zat aan te komen die losjes gebaseerd is op het boek ‘Die Welle’ van de schrijver Morton Rhue. Het verhaal is geïnspireerd door het sociaal-psychologische experiment ‘De Derde Golf‘. Dat werd in 1967 in Amerika door een geschiedenisleraar in een middelbare school uitgevoerd. Hij stampte samen met zijn leerlingen een beweging uit de grond, zodat hij, naar eigen zeggen, kon uitleggen wie Hitler was en wat het nazisme in Duitsland precies inhield. Hij noemde zijn beweging ‘De Derde Golf’ en benadrukte dat de kracht van een gedisciplineerde groep veel meer waard was dan de kracht van een individu. De beweging kende bijzonder veel succes een kreeg een heleboel fervente aanhangers die met slogans als ‘Kracht door discipline’ door de straten trokken.

Initieel zou de serie de titel ‘The Wave’ krijgen, maar Netflix veranderde blijkbaar van gedachten en maakte er de titel ‘Wir Sind Die Welle’ van. De Netflixserie steekt het verhaal in een nieuw jasje. Vijf jongeren maken zich zorgen om de maatschappij en komen onder leiding van een mysterieuze klasgenoot in opstand tegen het groeiend nationalisme. Hun actie begint als een onschuldige beweging en speels protest, maar brengt veel meer teweeg dan verwacht. Hun revolte is zelfs zo belangrijk dat ze voor ingrijpende keuzes komen te staan. Een echte aanrader voor iedereen die kickt op avontuur en actie of voor iedereen die zijn Duits wil bijschaven.

Het boek werd in 2008 al eens verfilmd. De serie ‘Wir Sind Die Welle’ staat vanaf 1 november op Netflix.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '