Home Lifestyle OMG: HBO werkt aan een serie van ‘Grease’ (en wij willen ze...

OMG: HBO werkt aan een serie van ‘Grease’ (en wij willen ze nu al bingewatchen)

It's electrifying!

Grease serie
© Paramount Pictures

De film ‘Grease’ blies vorig jaar 40 (!) kaarsjes uit en hoewel we na al die jaren en tientallen heruitzendingen nog steeds kunnen wegdromen bij het mierzoete liefdesverhaal van Danny en Sandy, vinden wij een moderne versie van de film een goed idee. Films en series uit de oude doos krijgen anno 2019 steeds vaker een tweede kans en ook ‘Grease’ is een van de gelukkigen, en wij dus ook.

De film nog nooit gezien? Shame on you! Voor wie wel een echte ‘Summer Nights’-zangeres is, maar de inhoud van de film na al die jaren vergeten is, geven we snel een beknopte samenvatting. ‘Grease’ vertelt het verhaal van Sandy Olsson, gespeeld door Olivia-Newton-John, en Danny Zuko, gespeeld door John Travolta. De twee tieners worden op reis stapelverliefd op elkaar. Na de zomervakantie blijkt dat Sandy op dezelfde school van Danny, Rydell High, les volgt. De twee kunnen niet met en niet zonder elkaar en dat uit zich in enkele dramatische scènes en iconische liedjes.

Prequel op komst

HBO liet nu weten dat ze aan een spin-off van de film werken. De serie zal zich in de jaren vijftig afspelen en dat in de originele school Rydell High. En ze hadden nog beter nieuws, want HBO verklapte al dat de meeste personages uit de originele film ook in de serie te zien zullen zijn, weliswaar vertolkt door andere acteurs.

Wie denk dat het de zoveelste onnozele tienerserie wordt, heeft het goed mis. HBO wil met de reeks niet alleen een hoop nostalgie naar boven brengen, maar ook enkele belangrijke onderwerpen aansnijden. Zo willen ze met de coming of age meer aandacht besteden aan moderne thema’s waaronder groepsdruk, geaardheid en de pubertijd.

Wanneer de serie te zien zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Wat we wel al weten, is dat er ook een prequel van ‘Grease’ aankomt. Die film zal inzoomen op het reilen en zeilen in Rydell High, voordat we Sandy en Danny leerden kennen. Wij zijn benieuwd!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: