Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eén

Carmen herdenkt haar sjoeke, die ze voor het eerst moet missen, met een fotokader op zijn vaste plek aan de toog.

De Kampioenen maken het gezellig in trailer voor speciale kerstaflevering

Binnen exact twee weken fleuren De Kampioenen ons kerstfeest in mineur op met een special, bijna tien jaar nadat de allerlaatste aflevering uitgezonden werd. Eén lost al de eerste videobeelden, waarin het lege plekje aan de toog opvalt.


De kerstspecial komt er als eerbetoon aan Johny Voners, die jarenlang Xavier Waterslaeghers speelde. Hij overleed eerder dit jaar. Maar dat betekent niet dat het een trieste boel wordt. In de trailer zien we hoe De Kampioenen in de feeststemming komen met kerstversiering, cava en een kersteditie van de Boma-worst. Ronaldhino, ofwel Niels Destadsbader, probeert in de trailer een kerstportret te nemen, als verwijzing naar de begingeneriek van de reeks. Maar dat gaat – wat had je gedacht? – mis.

Opvallend is dat de trailer zich afspeelt in het oude, iconische café van Pascale, terwijl er in de derde en vierde film van ‘F.C. De Kampioenen’ in een ander café gefilmd werd. Werd het oude café in de tweede film niet gesloopt met een sloopkogel, met Carmen erbovenop à la Miley Cyrus? Ach ja, een aflevering ter ere van Xavier kan natuurlijk niet zonder zijn gekende en geliefde toog.

Waar is Billy?


Niet alleen de afwezigheid van Xavier valt op in de trailer. Billy, de zoon van Doortje en Pol, zou na tien jaar terugkeren naar de ‘F.C. De Kampioenen’-set. Hij speelde in geen van de vier films mee. Billy is echter nog niet te zien in de trailer, net zomin als Niki, de vrouw van Ronaldhino. Die rol wordt vertolkt door Bab Buelens.

‘F.C. De Kampioenen: De kerstspecial’ is op 25 december om 20u25 te zien op Eén. 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '