Home Lifestyle Frances Lefebure en ‘Make Belgium Great Again’ lanceren kerstcadeautjesactie voor kansarme kinderen

Frances Lefebure en ‘Make Belgium Great Again’ lanceren kerstcadeautjesactie voor kansarme kinderen

Je kan een pakje schenken aan een van de 466.000 kinderen die in België in armoede leven.

frances lefebure
© vtm

In België leeft 1 kind op 5 in armoede, waardoor zij geen kerstcadeautje(s) vinden onder de kerstboom. Frances Lefebure en haar team van ‘Make Belgium Great Again’ willen daar nu verandering in brengen met de actie ‘Make 2020 Great Again’. Je kan kansarme kindjes een pakje schenken zodat ook zij een onvergetelijke Kerstmis beleven.

Terwijl wij teleurgesteld zijn als er ‘maar’ drie pakjes onder de kerstboom liggen voor ons of niet echt tevreden zijn met de inhoud van sommige geschenkjes, zijn er kinderen die op Kerstmis helemaal niks krijgen omdat hun ouders geen geld hebben voor zulke dingen. Frances Lefebure en haar team van ‘Make Belgium Great Again‘ slaan de handen in elkaar met het Kinderarmoedefonds om deze 466.000 kansarme kindjes toch een onvergetelijke kerst te bezorgen.

Van blokken over een skateboard tot een filmticket

Met de actie ‘Make 2020 Great Again‘ willen ze in dit bizarre jaar toch voor een lichtpuntje zorgen en roepen ze alle Belgen op om een kerstcadeautje te kopen voor deze kindjes. Ook An Lemmens, Ann Van Elsen en Gloria Boateng scharen zich achter dit mooie initiatief. Op deze website kan je een geschenkje uitkiezen in vijf verschillende categorieën: babyspeelgoed, sportgerief, uitstapjes, boeken en speelgoed. Je kan cadeaus kopen ter waarde van € 10, € 25 en € 40. Elk kind mag trouwens zijn/haar/hun eigen cadeau zelf uitkiezen, zodat iedereen krijgt wat hij/zij/die écht wil.

‘Ik wil dit eindejaar op een warme manier afsluiten’, aldus Frances. ‘Het allerbelangrijkste is dat we over dit thema praten en het beter proberen te begrijpen. Armoede gaat namelijk veel verder dan enkel het “financiële”. Laat ons tijdens deze eindejaarsperiode een ‘positief virus’ de wereld insturen en zoveel mogelijk cadeautjes inzamelen voor kinderen in armoede.’

Speciale aflevering

Bij babyspeelgoed vind je onder meer blokken, bij sportgerief een skateboard, bij uitstapjes een filmticket, bij boeken een strip en bij speelgoed een gezelschapsspel. Door deze kinderen eens in de watten te leggen, geef je hen het signaal dat ze er ook bij horen. Want kinderarmoede kan leiden tot sociale isolatie, mentale problemen en zelfs leerachterstand. Het resultaat van deze actie kan je op dinsdag 29 december om 20u40 zien op VTM in een speciale aflevering van ‘Make Belgium Great Again’.

Lees ook: