Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

En er is helaas geen tijd om de boel nog recht te trekken...

PREVIEW: bouwteam slaat gigantische flater in ‘Tiny House Battle’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Een nieuwe week betekent ook een nieuw uitdaging voor twee bouwteams in ‘Tiny House Battle’. Dit keer gaan ze aan de slag voor een koppel met twee dochters. Helaas loopt het te midden van de werken helemaal mis.

De kopers deze week zijn Greet en Efraïm. Ze zijn allebei leerkracht en hebben twee dochters. Ze denken er al een tijdje aan om te verhuizen naar een tiny house. ‘We willen graag meer vrijheid op financieel vlak’, aldus het koppel. ‘Onze huidige lening is vrij zwaar en we zien het niet zitten om nog twintig jaar te werken om een huis af te betalen. Bovendien willen we onze vaste kosten ook verlagen.’

Daarom roepen ze dus de hulp in van Nora, de experten en twee enthousiaste bouwteams die er alles aan zullen doen om hun wensen te vervullen op die 27 m². Ze dachten zelfs al na over hun toekomst: ‘Als onze meisjes tieners worden, dan plaatsen we gewoon een tweede tiny house naast dat van ons’.

Creativiteit en humor

Team oranje bestaat uit vier jeugdvrienden die stuk voor stuk ervaring hebben in de bouw. Het zijn harde werkers, die wel een geweldig gevoel voor humor hebben. Zij willen Greet en Efraïm van hun sokken blazen met hun design. Zij gaan de strijd aan met team blauw waarin Alex, zijn vriendin Lore, neef Bert en goeie vriend Nick de handen uit de mouwen steken. Zij kiezen de kaart van de creativiteit, maar helaas loopt het te midden van de werken volledig mis...

Ze staken een groot raam, maar plaatsten dit verkeerd waardoor het naar binnen in plaats van naar buiten opengaat. Dat is natuurlijk niet handig in een tiny house waar je elke centimeter ruimte nuttig moet benutten. Ze zullen wel aan de kopers meegeven als ze voor hun huisje kiezen dat ze hun foutje later willen rechtzetten. Door tijdsgebrek hebben ze daar nu namelijk geen tijd meer voor.

‘Tiny House Battle’ zie je elke dinsdag om 20u35 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '