Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Tiny houses ontwerpen is niet hetzelfde als het inrichten van een appartement', waarschuwt een van de experts.

Nora Gharib stelt verschillende teams voor dé klusuitdaging van hun leven in ‘Tiny House Battle’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

‘Huis Gemaakt’, ‘Huizenjagers’, ‘Blind Gekocht’, ‘Vakantiehuis For Life’... Je zou denken dat het aanbod huizenprogramma’s zijn hoogtepunt nu wel bereikt heeft, maar niets is minder waar! VTM komt binnenkort namelijk met een gloednieuwe show: Tiny House Battle‘.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er in ‘Tiny House Battle’ gestreden om een tiny house – je weet wel: zo’n piepklein huisje waarin je ondanks de beperkte ruimte toch comfortabel kan leven. Het is niemand minder dan Nora Gharib die binnenkort elke week twee bouwteams de ultieme klusuitdaging voorschotelt: ze krijgen negen dagen de tijd om een instapklare tiny house te ontwerpen én te bouwen naar de smaak van de koper(s). Die kopers hebben elk zo hun redenen waarom ze in een tiny house willen wonen en kiezen op het einde van de rit in welk project ze het liefst zouden willen wonen en al dan niet willen kopen.

Klein (t)huisje

In zo’n klein huisje moet élke vierkante meter maximaal benut worden, en daarom worden de teams bijgestaan door twee experts: technisch bouwexpert Michiel De Backer en vormgever Nick Bal. ‘Tiny houses ontwerpen is niet hetzelfde als het inrichten van een appartement. Je moet ruimtes namelijk meerdere functies gaan geven en dat maakt het verschil‘, aldus die laatste in een persbericht. De klusteams zullen bij het ontwerpen van hun project dus goed bij de pinken moeten blijven.

TINY HOUSE BATTLE EXPERTS
© VTM

En hoewel het zwoegen en zweten zal worden, heeft presentatrice Nora er wel vertrouwen in. ‘Verbouwen is één ding, maar een tiny house bouwen is toch wel next level. Ik ben dan ook super trots op de bouwteams die met een ongelofelijke creativiteit en fenomenaal vakmanschap het allerbeste van zichzelf geven om een paar vierkante meters om te toveren tot een warme thuis voor de kopers. Want daar draait dit programma ook om: ‘mensen een nieuwe thuis geven’, klinkt het. De stap die de kopers en hun gezinnen zetten is ongelofelijk. Ze hebben allemaal een bijzondere reden om in een tiny house te gaan wonen, en die verhalen hebben mij één voor één aangegrepen. De kopers geven hun geld gewoon af en vertrouwen blindelings de teams die hun “thuisje” moeten bouwen.’

Ben jij ook al benieuwd met welke creaties de teams tegen elkaar zullen battlen? Vanaf dinsdag 20 december kan je elke week om 20u45 naar ‘Tiny House Battle’ kijken op VTM. Welke teams zich aan de uitdaging wagen en wie hun potentiële kopers zijn, wordt later nog bekendgemaakt. Keep you posted!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '