Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Amazon Prime Video

'The Lord of the Rings: The Rings of Power' speelt zich af duizenden jaren voor wat we te zien kregen in de trilogie en 'The Hobbit'-films.

‘The Lord of the Rings’-serie krijgt eindelijk releasedatum

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Er is al sinds 2018 sprake van een ‘The Lord of the Rings’-serie, en vier jaar later komen we eindelijk de titel én de releasedatum te weten. ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ zal dit najaar verschijnen op Prime Video.

Fantastisch nieuws voor fans van ‘The Lord of the Rings’! Dit najaar zal je niet voor een vijfendertigste keer de drie geweldige films moeten herbekijken, want er komt gloednieuw materiaal aan. Er is al zo’n vier jaar sprake van een ‘The Lord of the Rings’-serie en dat project werd nu eindelijk werkelijkheid.

20 ringen

De reeks heet ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ en gaat onder meer over het smeden van de iconische ringen. Ja, je leest het goed: ringen! Hobbit Frodo smeet de vervloekte ring in het vuur van Mount Doom, maar blijkbaar was dat niet het enige exemplaar! Er waren er maar liefst 20! Drie voor de elvenkoningen, zeven voor de dwergenheren, negen voor de Mortal Men en eentje voor de Dark Lord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De serie speelt zich af duizenden jaren voor wat we te zien kregen in de trilogie en ‘The Hobbit’-films. ‘Deze titel zou zo op de kaft van een boek kunnen staan naast de andere klassiekers van  J.R.R. Tolkien’, vertellen showrunners J.D. Payne & Patrick McKay. ‘Het gaat naast het smeden van de ringen over de opkomst van de Dark Lord Sauron, het epische verhaal van Númenor en de laatste alliantie tussen elven en mensen. Tot nu toe heeft het publiek enkel het verhaal van één ring gezien, maar daarvoor waren er meerdere. En wij zijn enthousiast om het epische verhaal van al die ringen te vertellen.’

Verschillende seizoenen

‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ zal uitgezonden worden op Amazon Prime Video en dat in maar liefst 240 landen. De kans is dus groot dat ons Belgenlandje daartussen zit. De releasedatum is vrijdag 2 september, waarna er wekelijks een nieuwe aflevering online zal komen. Het staat nu al vast dat de reeks verschillende seizoenen zal hebben. Het eerste seizoen is vorig jaar opgenomen in Nieuw-Zeeland en het tweede seizoen zal gedraaid worden in het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '