Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Will Byers is het 'slachtoffer'.

OEPS: er sloop een foutje in het vierde seizoen van ‘Stranger Things’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kan momenteel naar het vierde seizoen van de razend populaire serie ‘Stranger Things’ kijken op Netflix. Oplettende fans zagen dat er een foutje sloop in de tweede aflevering, en Will Byers is het ‘slachtoffer’.

Uren, dagen, weken, maandenlang wordt er gefilmd aan een reeks. Het is dan ook haast onvermijdelijk dat er hier of daar een klein foutje in de montage sluipt. Dat is blijkbaar ook het geval in het nieuwste seizoen van ‘Stranger Things’. Dit keer gaat het niet om een ‘traditioneel’ foutje waarbij je een camera of een ander accessoire dat niet thuishoort op de set in beeld ziet of een vestimentair probleempje zich voordoet. Het heeft te maken met een detail over een personage uit de populaire reeks.

Gemeen?

In het tweede seizoen zien we dat Will Byers jarig is op 22 maart. In de tweede aflevering van het vierde seizoen zien we op een camerabeeld dat het 22 maart is, maar niemand (!) schijnt zich de verjaardag van Will te herinneren. Zelfs zijn eigen mama en broer niet! Het kan natuurlijk zijn dat iedereen zijn speciale dag vergat, maar dat zou wel héél gemeen zijn.

The Duffer Brothers, de makers van de serie, scheppen meer duidelijkheid over dit jammerlijke voorval. Ze leggen uit dat het wel degelijk om een foutje gaat en dus niet opzettelijk was. ‘Net zoals de personages in de serie zijn we Wills verjaardag ook vergeten’, vertelden Matt en Ross Duffer in Variety.

Excuses

‘Mijn geheugen is niet zo goed’, gaat Matt verder. ‘Sorry daarvoor en we bieden onze excuses aan de fans én aan Will aan. Sommige regisseurs huren mensen in die op dergelijke details moeten letten. Wij hebben die dus niet. Maar we houden van Will! We willen niet dat mensen nu denken dat we hem niet graag hebben omdat we zijn verjaardag vergaten.’ Duidelijke taal.

Nog meer grappige foutjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '