Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Wij leggen onze zakdoek klaar.

‘Spitsbroers’ brengt maandagavond eerbetoon aan alle mensen die vechten tegen kanker

Maandagavond start ‘Spitsbroers‘ met een bijzondere boodschap: opgedragen aan alle mensen die vechten tegen kanker. In deze nieuwe aflevering beleeft een jonge kankerpatiënt de tijd van zijn leven bij voetbalploeg KRC Genk en wij zijn er nu al zeker van dat wij een zakdoekje nodig zullen hebben.


Maandagavond speelt een jong kankerpatiëntje – gespeeld door acteur Jarne die in het echte leven gelukkig geen kanker heeft – de hoofdrol in de nieuwe aflevering van ‘Spitsbroers‘. Via Make-a-Wish mag hij een dag bij zijn favoriete ploeg KRC Genk doorbrengen. Helaas eindigt dat bezoek in mineur. De jongen moet noodgedwongen naar het ziekenhuis, maar daar laat Dennis Moerman zijn gouden hart zien.

Rupert Suply


Het jongetje met kanker in het verhaal heet Rupert Suply, en die naam hebben de makers niet zomaar gekozen. Rupert Suply heeft namelijk echt bestaan. Hij was een 30-jarige Antwerpenaar met kanker die zich jarenlang inzette om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte via de stichting HOPE.

Zes maanden voor zijn dood werd hij nog vader, maar helaas moest hij vorig jaar in juni de strijd opgeven. ‘Spitsbroers’-schrijver Kristof Hoefkens was zo gepakt door zijn verhaal dat hij deze aflevering opdraagt aan hem, alle kankerpatiënten en de stichting HOPE.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '