Home celebs Joren Seldeslachts uit ‘Spitsbroers’: ‘Ik deed het bijna in mijn broek in...

Joren Seldeslachts uit ‘Spitsbroers’: ‘Ik deed het bijna in mijn broek in de gevangenis’

Voor de opnames vertrok Joren samen met enkele ex-gedetineerden naar een oude gevangenis in Rotterdam.

PC VTM setbezoek Spitsbroers met Oscar Willems als Dennis Moerman en Joren Seldeslachts als Alan Moerman *** Genk, Belgie - 13/06/2016 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***

Joren Seldeslachts, beter bekend als Blinker uit de gelijknamige film, is nu te zien in VTM-serie ‘Spitsbroers’. Daarin speelt hij de rol van Alan, de ontspoorde broer van Oscar Willems, én bracht hij een bezoekje aan een echte gevangenis.

Joren Seldeslachts is ondertussen 31 jaar en heeft er al een behoorlijke carrière opzitten. Op zijn twaalfde kreeg hij de hoofdrol in de film ‘Blinker’, hij heeft verschillende reclamespotjes ingesproken en hij leende zijn stem aan verschillende animatiefilms. Een recept voor succes, zou je zo denken, maar Joren heeft ook verschillende tegenslagen achter de rug.

Moeilijke jeugd

Na een tijdje ontdekte de acteur dat zijn manager Jorens zuurverdiende centen in eigen zak stak. Vervolgens nam zijn stiefvader die taak over, maar ook toen liep het mis. De acteur besloot om uit huis te gaan en ging samenwonen met zijn vriendin. Hij ging marketing studeren, maar tijdens zijn studentenjaren begon hij al snel te experimenten met drugs.

Een angstpsychose heeft Joren wakker geschud en ervoor gezorgd dat hij zijn leven weer onder controle kreeg. Hij ging drama studeren, en die richting heeft hem van een stille jongen veranderd in iemand die voor alles openstaat.

‘Spitsbroers’

Ondertussen heeft hij zijn verleden achter zich gelaten en gaat het ook goed met zijn acteercarrière. Joren heeft al meegespeeld in ‘Dubbelleven‘, ‘In Vlaamse Velden‘ en ‘Beau Séjour‘, en hij is nu te zien in ‘Spitsbroers‘. In die serie speelt hij de rol van Alan, de op het verkeerde pad geraakte broer van voetbalheld Dennis.

Terwijl Dennis zich verliest in decadentie, draagt Alan een enkelband na zijn verblijf in de cel. Voor de opnames vertrok de cast richting Rotterdam, naar een oude gevangenis. Dat deden ze samen met verschillende figuranten, onder wie enkele ex-gedetineerden die de plek wilden terugzien waar ze ooit hun straf uitzaten. ‘Daardoor hoefde ik eigenlijk niet veel te acteren. In de reeks voelt mijn personage Alan zich allerminst op z’n gemak tussen al die stoere kerels in de cel, en ikzelf deed het ook bijna in m’n broek.’

Voor zijn rol in de serie is Joren ook heel wat kilo’s afgevallen. Ondertussen is er alweer wat gewicht bij, maar in totaal was de acteur zo’n tien kilo afgevallen. ‘Op tv zal je zien hoe Dennis groter en sterker wordt, terwijl mijn personage aftakelt. Kwestie van mijn collega Oscar nog meer te doen stralen.’

Lees ook: