Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Ik dacht dat ik een beast was, maar dat ben ik dus totaal niet!'

PREVIEW: Laura Tesoro ziet zwaar af in eerste aflevering van ‘Spartacus Run’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In het gloednieuwe VTM-programma ‘Spartacus Run’ gaan Andy Peelman en Michel Wuyts op zoek naar de sportiefste bekende Vlaming. 24 toppers nemen het in een loodzwaar parcours tegen elkaar op en proberen de snelste tijd neer te zetten.

Bij vakantie denken wij aan lekker lui in het zonnetje liggen met een fris drankje in de ene hand en een goed happeke in de andere hand. Andy Peelman en Michel Wuyts hebben deze zomer iets anders in gedachten voor bekend Vlaanderen. Ze laten in het gloednieuwe programma ‘Spartacus Run’ 24 bekende gezichten het beruchte parcours lopen. Het is een loodzware tocht met tien spectaculaire hindernissen, de ene nog zotter dan de andere.

Raad en daad

Dat het eerder afzien, dan genieten wordt, bewijst Laura Tesoro in de allereerste aflevering nu maandag 27 juni. Zij mag de spits afbijten en smijt zich de volle 200 %. Ze ging ervanuit dat ze het wel zou halen met haar basisconditie, maar al snel blijkt dat ze het geheel ferm onderschatte. ‘Ik dacht dat ik een beast was, maar dat ben ik dus totaal niet’, aldus de zangeres/presentatrice.

Terwijl Michel Wuyts zijn professionele commentaar geeft vanuit de studio is Andy Peelman de vliegende reporter die de BV’s ter plekke bijstaat met raad én daad. Dat laatste komt goed van pas wanneer Laura Tesoro zich aan the wall waagt. Daarbij moet je tegen een hoge snelheid een metershoge muur oplopen en je omhoog trekken.

Straftijd

Laura begint al veel te vroeg te sprinten waardoor ze het grootste deel van haar energie opsoupeert en er niet in slaagt zich op te trekken. Gelukkig is Andy er, of niet? Terwijl ze aan de rand bengelt, is Andy plots nergens meer te bespeuren. ‘Andy, help’, horen we Laura wanhopig roepen. Hij keert net op tijd terug om haar een handje te helpen, wat Laura wel straftijd oplevert.

Naast Laura waagt ook schlagerzangeres Lindsay zich maandag aan het pittige parcours. Ook zij gaat tot het uiterste en opgeven staat niet in haar woordenboek. ‘Ik voel mijn hart echt overslaan. Straks haal ik het niet meer’, aldus Lindsay.

‘Zot zwaar’

Dinsdag 28 juni is het tijd voor twee andere BV’s om hun grenzen te verleggen: radio- en televisiepresentator Sean Dhondt en zanger Ian Thomas. Sean wil duidelijk voor de winst gaan en toont zich van zijn meest sportieve kant. Ian heeft het een tikkeltje moeilijker: ‘Dit is zot zwaar’. Op woensdag 29 juni nemen twee familieleden het tegen elkaar op: ex-wielrenner Francesco Planckaert en zijn schoonbroer Christopher Timmerman, de man van Stephanie. Ze gunnen elkaar alles, behalve de snelste tijd. ‘We zijn met twee auto’s gekomen, want Christopher zal niet met mij in één auto willen zitten als hij verliest’, lacht Francesco. Op donderdag 30 juni vechten twee politici het uit in de modder: Minister van Sport Ben Weyts en CD&V-voorzitter Sammy Madhi. Moge de beste winnen!

‘Spartacus Run’ kan je vanaf maandag 27 juni wekelijks van maandag tot en met donderdag om 21u40 zien op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '