Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Het leert je alles wat je moet weten over vrouwelijke seksualiteit.

Dit boek uit ‘Sex Education’ werd al miljoenen keren verkocht

Als je het derde seizoen van ‘Sex Education’ al hebt uitgekeken, heb je vast gezien dat Maeve Aimee een boek over vrouwelijke seksualiteit aanraadt. Een tip die kijkers ook meenamen, want ‘Come as You Are’ ging sinds die vermelding al miljoenen keren over de toonbank.

‘Come as You Are’ is gekroond tot internationale bestseller door de New York Times. Het is dus niet gek dat sekspositieve boekenwurm Maeve uit ‘Sex Education’ het boek aanraadt als de bijbel van de vrouwelijke seksualiteit.

Het boek, dat ook in het Nederlands vertaald is, bevat veel wetenschappelijke kennis die je ongetwijfeld zal helpen de fysiologische, psychologische en neurologische mechanismen van het orgasme, begeerte,… beter te begrijpen.

‘Come as You Are’ werd sowieso al veel aangeraden en is een favoriet onder seksuologen, maar de verkoop swingde pas echt de pan uit toen het werd vernoemd in de hitserie op Netflix. Sindsdien zijn er over de hele wereld miljoenen exemplaren verkocht.

TED Talks

In meer dan vierhonderd pagina’s ontrafelt auteur Emily Nagoski de mysteries die lang rond het seksuele genot van vrouwen (of beter gezegd: mensen met vulva’s) hingen. Ze biedt praktische tips om genot centraal te zetten in de seksuele ervaring. Nagoski slaagt erin om eindelijk informatie te populariseren die iedereen zou moeten weten. Ze deelt haar kennis trouwens niet enkel in een boek: ook haar TED talks over menselijke seksualiteit hebben veel succes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een van haar beste tips is deze: ‘Onderzoek heeft aangetoond dat het geheim van een bevredigend seksleven niet ligt in wat je doet of hoe je het doet, maar in de toestand waarin je het doet. Stress, stemming, zelfvertrouwen en je perceptie van je eigen lichaam staan dus centraal bij seksueel welzijn.’

Emily Nagoski weet duidelijk waarover ze het heeft en Maeve dus ook!

Emily Nagoski, ‘Kom als jezelf’, € 22,99.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '