Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Vandaag is de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit.

9 series met trans personages gespeeld door trans acteurs

Sinds 2009 is 31 maart de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit, een dag om mensen bewust te maken van de discriminatie waarmee trans personen te maken krijgen. Langzaam maar zeker zet de televisiewereld stappen om die discriminatie op het scherm weg te werken. Deze series geven het voorbeeld.


 

Pose


Angel, Blanca, Elektra, Lulu en Candy zijn de vijf trans vrouwen in de hoofdrollen in de baanbrekende Netflixreeks ‘Pose’.

Je vindt twee seizoenen van de reeks op Netflix. 

© Netflix

Euphoria


Trans vrouw Hunter Schafer speelt Jules, de beste vriendin van hoofdpersonage Rue (Zendaya).

Je vindt het eerste seizoen en twee specials op Streamz. 

© HBO

Tales of the City


In de Netflixreeks ‘Tales of The City’ vertolkt trans en non-binair acteur Garcia de rol van Jake Rodriguez, een trans man die net zijn transitie doormaakte en leert leven in zijn nieuwe werkelijkheid, samen met zijn lesbische vriendin. Elliot Page en Jen Richards hebben ook een rol in de reeks.

Je vindt een seizoen van de miniserie op Netflix. 

© Netflix

Mrs. Fletcher


Schrijfster en actrice Jen Richards is niet alleen te zien in ‘Tales of the City’, maar ook in de HBO-reeks ‘Mrs. Fletcher’. Ze speelt een trans leerkracht die verliefd wordt op een van haar leerlingen, een cisman (iemand van wie de genderidentiteit overeenkomt met het geboortegeslacht, red.).

Je vindt de reeks op Streamz.

© HBO

Orange is the New Black


Laverne Cox werd een van de meest vooraanstaande trans actrices dankzij haar rol als Sophia Burset in ‘Orange is the New Black’.

Je vindt alle seizoenen op Netflix. 

© Netflix

Chilling Adventures of Sabrina


Trans en non-binair acteur Lachlan Watson speelt Theo Putnam, een trans jongen. Watson was bij hun debuut in ‘CAOS’ in 2018 een van de jongste non-binaire acteurs in Hollywood.

Je vindt alle seizoenen van de reeks op Netflix. 

© Netflix

Grey’s Anatomy


Trans acteur Alex Blue Davis verscheen in het 14de seizoen van ‘Grey’s Anatomy’ als Casey, een van de nieuwe interns. Pas nadat de kijker zijn personage echt had leren kennen, kwam Casey uit de kast als trans man tegenover dokter Bailey.

Je kan ‘Grey’s Anatomy’ bekijken op Disney+.

© ABC

Sense 8


Jamie Clayton speelt Nomi Marks in de populaire maar gecancelde Netflixreeks ‘Sense8’. Nomi is een trotse trans vrouw en lesbienne.

Beide seizoenen van ‘Sense8’ zijn te zien op Netflix. 

© Netflix

Supergirl


Nia Nal ofwel Dreamer, gespeeld door Nicole Maines, is de eerste trans superheld ooit. Met deze rol wil Maines tonen dat trans personages er niet alleen zijn om mensen te leren over trans zijn.

Je vindt alle seizoenen van ‘Supergirl’ op Netflix. 

© Netflix

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '