Home celebs Acteur Elliot Page out zich als transgender: ‘Ik voel mij zó gelukkig’

Acteur Elliot Page out zich als transgender: ‘Ik voel mij zó gelukkig’

'Dag vrienden, ik wil met jullie delen dat ik trans ben. Mijn voornaamwoorden zijn hij/die en mijn naam is Elliot', begint hij zijn emotionele open brief.

Elliot Page transgender
© Getty

Acteur Elliot Page (33), onder meer bekend van ‘Juno’, ‘Inception’ en ‘The Umbrella Academy’, deelde gisterenavond een belangrijke boodschap op Instagram. Hij liet in een statement weten dat hij zich uit als transgender en voortaan aangesproken wil worden met de voornaamwoorden hij/die.

‘Dag vrienden, ik wil met jullie delen dat ik trans ben. Mijn voornaamwoorden zijn hij/die en mijn naam is Elliot’, begint de acteur. ‘Ik voel mij zó gelukkig dat ik dit kan schrijven.’ Met de boodschap komt Page dus als transgender uit de kast en benadrukt hij dat hij met de voornaamwoorden hij/die aangesproken wil worden.

‘Ik ben ook bang’

‘Ik voel een overweldigende dankbaarheid voor de mensen die me tijdens mijn genderreis gesteund hebben’, gaat hij verder. ‘Ik kan niet genoeg benadrukken hoe bijzonder het voelt om mezelf eindelijk voldoende lief te hebben.’ En hoewel Page blij is om het nieuws te delen, blijft hij wel voorzichtig. ‘Ik vraag ook om geduld. Mijn vreugde is echt, maar het is ook fragiel. De waarheid is dat ik – ondanks dat ik me nu erg gelukkig voel en dat ik weet hoeveel privileges ik heb – ook bang ben. Ik ben bang voor de inbreuken, voor de haat, voor de “grapjes” en voor het geweld.’

‘Om duidelijk te zijn: ik wil geen vreugdevol moment temperen, maar ik wil het volledige plaatje tonen’, gaat hij verder. ‘De statistieken zijn onthutsend. De discriminatie tegenover transgenders is wijdverspreid, geniepig en wreed, en heeft verschrikkelijke gevolgen. In 2020 alleen al zijn er minstens 40 transgenders vermoord, vooral zwarte en Latijns-Amerikaanse transvrouwen.’ Page sluit zijn boodschap af door te benadrukken dat hij ontzettend blij is met wie hij vandaag is: ‘Ik vind het geweldig dat ik transgender ben. Ik vind het geweldig dat ik queer ben. En hoe meer ik omarm wie ik ben, hoe meer ik droom, hoe groter mijn hart wordt en hoe meer ik openbloei. Aan alle transgenders die dagelijks met intimidatie, zelfhaat en de dreiging van geweld te maken hebben: ik zie jullie, ik hou van jullie en ik zal alles doen dat ik kan om deze wereld beter te maken.’

Filmcredits aangepast

In 2014 liet Page al weten dat hij tot de LGBTQ+-gemeenschap behoort. Vier jaar later, in 2018, trouwde hij met de Canadese danseres Emma Portner. ‘Ik ben zo fier op jou‘, schreef zij op Instagram. ‘Trans-, queer- en non-binaire mensen zijn een geschenk voor deze wereld. Ik vraag jullie om geduld en privacy. Elliots bestaan is een geschenk op zich. Shine on sweet E. Love you so much.’ Page deed er de voorbije jaren alles aan om Hollywood meer LGBTQ+-toegankelijk te maken en profileerde zich tot hét voorbeeld van heel wat jongeren die tot de queergemeenschap behoren. 

Netflix paste Elliots naam intussen al aan in de filmcredits. Hijzelf werd de afgelopen uren overspoeld door positieve reacties op zijn outing. Zo lieten onder anderen Miley Cyrus, Ellen DeGeneres, Ruby Rose, Anna Kendrick en Mark Ruffalo weten dat ze bijzonder fier op hem zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: