Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Streamz & Netflix

Mis jij El Profesor, Denver, Rio en Tokio ook zo hard?

Fan van ‘La casa de papel’? Dan kan je ook deze 7 spannende series een kans geven

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Begin deze maand kon je kijken naar het ALLERlaatste deel van ‘La casa de papel’. Viel je na vijf razend spannende seizoenen ook in een zwart gat? Wij zochten naar zeven series die minstens even bloedstollend zijn.

Lupin

Lupin

Lupin

Zotte plottwists, grappige (en vooral knappe) hoofdrolspelers, bekende decors, een dikke buit,... ‘La casa de papel’ en ‘Lupin’ hebben meer gemeen dan je denkt. Momenteel zijn de opnames voor het derde seizoen van de Franse hitserie volop aan de gang. Benieuwd wat gentleman Assane Diop (gespeeld door Omar Sy) in dat seizoen weer allemaal uit zijn mouw zal schudden!

Sky Rojo

Sky Rojo

Sky Rojo

‘La casa de papel’ is niet de enige serie die de formidabele regisseur Álex Pina op zijn naam heeft staan. In ‘Sky Rojo’ slaan drie prostituees die, net zoals Tokio, Rio en co, op zoek zijn naar vrijheid op de vlucht. Alleen loopt dat niet helemaal van een leien dakje en moet het trio bewijzen dat ze geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken. Alweer een meesterlijke verhaallijn waarin vertrouwen, een onvoorwaardelijke vriendschap en doorzettingsvermogen centraal staan.

De eerste twee seizoenen van ‘Sky Rojo’ staan op Netflix. Het derde en laatste seizoen verschijnt in 2022. 

La víctima número 8

La víctima número 8

La víctima número 8

Een ondergewaardeerd pareltje dat je zeker een kans moet geven als je houdt van nagelbijtende series. De reeks wordt dan ook niet voor niets het kleine zusje van ‘La casa de papel’ genoemd. De Netflixserie speelt zich voornamelijk af in de Spaanse stad Bilbao. Daar vielen bij een aanslag zeven doden. De vermoedelijke dader wordt aangehouden, maar de twijfels over zijn (on)schuld nemen toe. Net zoals in ‘La casa de papel’ wordt er ook hier een vrouwelijke politieagente aangesteld om het boeltje op te lossen. Als kijker kruip je in de huid van de vermoedelijke dader en word je gemanipuleerd door de verschillende getuigenissen en gebeurtenissen. Wie is nu eigenlijk de échte dader en wat was zijn motief?

Het eerste seizoen van La víctima número 8 kijk je op Netflix.

De Kraak

De Kraak

De Kraak

Een Vlaamse fictiereeks over een bankroof die gepleegd wordt door een oplichtersbende? Dat klinkt als onze nieuwste verslaving! In ‘De Kraak’ probeert de 20-jarige computernerd Jeremy (Tijmen Govaerts) in opdracht van oplichter Alidor (Gene Bervoets) de bank van Frankfurt te roven en met een buit van 350 miljoen euro aan de haal te gaan. Niet in het Spaans, wel in het Antwerps. Minstens even charmant, toch?

Alle acht afleveringen van ‘De Kraak’ staan momenteel op Streamz en Streamz+. Later zal de serie ook te zien zijn op VTM.

Ozark

Ozark

Ozark

Nog zo’n bloedstollende serie waarin (véél) geld centraal staat: ‘Ozark’. De financieel adviseur Martin leidt een dubbelleven. Hij verhuist met zijn familie naar de Ozarks in Missouri, waar hij in vijf jaar tijd een dikke 500 miljoen dollar moet witwassen om een drugsbaron tevreden te stellen. Alleen komen er bij dat witwassen meer criminele praktijken kijken dan hij in eerste instantie gedacht had... Goed om te weten: de serie krijgt op IMDb niet voor niets een mooie score van 8,4/10.

De eerste drie seizoenen van ‘Ozark’ staan op Netflix. Het vierde seizoen verschijnt op 21 januari 2022. 

El robo del siglo

El robo del siglo

El robo del siglo

Kijk naar de trailer van ‘El robo del siglo’ en je denkt dat het een copy is van ‘La casa de papel’. Maar dat is het niet. De miniserie is gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt het verhaal van een stoere bende (gaat het belletje al rinkelen?) die in 1994 een overval beraamt op de Colombiaanse centrale bank. Al snel blijkt dat de teamleden elkaar niet voor de volle 100 % vertrouwen, en dat is net wat de groep wél nodig heeft om hun missie te doen slagen. Opgelet: je kan je misschien wel ergeren aan de vele gelijkenissen met ‘La casa de papel’, máár de miniserie is toch zeker het proberen waard.

‘El robo del siglo’ kijk je op Netflix. 

Bodyguard

Bodyguard

Bodyguard

De verhaallijn van ‘Bodyguard’ wijkt af van die van ‘La casa de papel’, maar op vlak van spannende cliffhangers hebben de twee dan wel weer veel van elkaar weg. In ‘Bodyguard’ helpt oorlogsveteraan David een terreuraanslag te verijdelen, waarna hij wordt aangesteld als de bodyguard van een belangrijke politica. Maar dan wordt hij plots zelf verdacht van een aanslag. Je zit ongetwijfeld élke aflevering op het puntje van je stoel.

Het eerste en (voorlopig) enige seizoen van ‘Bodyguard’ kijk je op Netflix. 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '