Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dr. Robotnik wil opnieuw de wereld te vernietigen, maar daar steekt Sonic een stokje - of beter gezegd stekeltje - voor.

TRAILER: ’s werelds coolste blauwe egel is terug in ‘Sonic 2’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je speelde het videospelletje ‘Sonic’ hoogstwaarschijnlijk urenlang als kind en begin 2020 kwam het figuurtje tot leven op het grote doek in ‘Sonic the Hedgehog’. Goed nieuws voor de fans van de coole blauwe egel, want binnenkort krijgt de film met ‘Sonic 2’ een vervolg!

Gamers moeten we Sonic uiteraard niet meer voorstellen. Maar wie in zijn jonge jaren geen uren achter zijn laptop of tv zat, maakte in de eerste film ‘Sonic the Hedgehog’ kennis met de razendsnelle blauwe egel. Hij slaagt erin om in z’n eentje onnoemelijk veel energie op te wekken, waardoor hij op de radar komt van de overheid én de kwaadaardige Dr. Ivo Robotnik die slechte bedoelingen heeft met die onuitputbare stroombron.

Krachtige smaragd

Gelukkig kan Sonic rekenen op de hulp van politieagent Tom Wachowski. De twee hebben een moeilijke start, maar worden uiteindelijk beste maatjes. Tom doet er dan ook alles aan om Sonic uit de handen te houden van deze kapers.

In ‘Sonic 2’ wil de egel zich koste wat kost bewijzen als superheld door criminelen te helpen pakken, maar dat loopt niet altijd zo goed af waardoor hij soms meer kwaad dan goed doet. Op een dag kan hij zijn krachten wél gebruiken, want Dr. Robotnik keert terug met zijn nieuwe partner in crime Knuckles. Hun plan is nog steeds om de wereld te vernietigen en daarvoor zijn ze op zoek naar een krachtige smaragd.

Moedig, maar klunzig

Sonic wil hier uiteraard opnieuw een stokje – of in zijn geval stekeltje – voor steken. Hij slaat de handen in elkaar met Tails, zijn nieuwe sidekick, en samen reizen ze de wereld rond op zoek naar de edelsteen voor hij in de handen van hun aartsvijand valt.

De trailer van ‘Sonic 2’ ziet er alleszins veelbelovend uit. De grappen van Jim Carrey als Dr. Robotnik doen je nog steeds strijk liggen, de moedige maar klunzige Sonic doet je op het puntje van je zetel zitten en de nieuwe personages Tails en Knuckles maken het geheel nóg spannender.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In de cast zien we opnieuw James Marsden als Tom, Jim Carrey als Dr. Robotnik en Ben Schwartz leent nog een keertje zijn stem uit aan Sonic. Verder zijn ook Tika Sumpter (Maddie), Natasha Rothwell (Rachel) en Adam Pally (Wade) weer van de partij. Zij krijgen het gezelschap van Colleen O’Shaughnessey (Tails) én Idris Elba (Knuckles).

Je moet wel nog een beetje geduld uitoefenen om de nieuwe avonturen van Sonic en co te volgen, want ‘Sonic 2’ komt pas op 6 april in de bioscoop.

Nog meer films waar we reikhalzend naar uitkijken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '