Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© hbo

'Het was als man heel oncomfortabel...'

Deze scène uit het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ vond Kit ‘Jon Snow’ Harington verschrikkelijk om te spelen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Kit Harington speelde 8 jaar lang vol overtuiging het personage van Jon Snow in de populaire serie ‘Game of Thrones’. Toch was niet elke draaidag even leuk. De acteur vertelde onlangs welke scène uit de seizoensfinale hij echt verschrikkelijk vond om te spelen.


Meespelen in een van de populairste series óóit, het is voor de meesten onder ons een verre droom. Voor Kit Harington was het acht jaar lang dagelijkse kost. De acteur vertolkte de publiekslieveling Jon Snow in het legendarische ‘Game of Thrones’. De sfeer was elke draaidag – als je de Instagramfoto’s van de hoofdrolspelers mag geloven – opperbest, en de acteurs kwamen gelukkig naast de set beter overeen dan hun personages op het kleine scherm.

‘Het was verschrikkelijk’


Toch waren er zelfs bij zo’n droomjob van die dagen dat Kit niet zo graag naar zijn werk vertrok. Hij vertelde onlangs in The Hollywood Reporter welke scène uit het laatste seizoen hij echt vreselijk vond om te spelen. ‘Emilia (Daenerys, red.) klaagde er al over bij het filmen van de voorgaande seizoenen’, aldus Kit. ‘Maar ik geloofde haar nooit.’

Wat deed Daenerys al veel eerder, dat Jon pas in het achtste seizoen mocht ontdekken? Echte fans weten natuurlijk onmiddellijk dat het gaat over het vliegen met een draak. Jon kreeg in de seizoensfinale de eer om Rhaegal te bestijgen. Een mooi moment in de serie, maar iets minder mooi voor Kit. ‘Het was verschrikkelijk‘, vertelt de auteur in The Hollywood Reporter.

© HBO

Pijn aan het kruis


‘Ik dacht altijd dat Emilia overdreef’, aldus Kit. ‘Ik moest in de modder ploeteren in Noord-Ierland, terwijl zij in een warme kamer op een bok mocht kruipen. Maar ze had gelijk! Dit heeft niets te maken met acteren én het is enorm oncomfortabel voor een man.’

De bewegingen van de draken werden gesimuleerd door een grote mechanische bok. Je kan het vergelijken met zo’n elektrische rodeostier waar je zo lang mogelijk op moet blijven zitten, terwijl het ding de vreemdste moves maakt. Gelukkig werd de pijn aan zijn kruis waarschijnlijk wel wat verlicht door het riante salaris dat hij mocht binnenrijven voor elke aflevering.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '