Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Hoe heeft Commy ons zo lang kunnen misleiden?

AHA: dit waren de meest opvallende sabotages en verborgen tips in ‘De Mol’

De allerlaatste – en misschien wel belangrijkste – aflevering van het elfde seizoen van ‘De Mol’ is achter de rug. We weten sinds vorige week dat het Commy was die ons wekenlang wist te misleiden en dat Lancelot haar kon ontmaskeren. Gisterenavond ontdekten we ook precies hoe die sluwe Mol de kandidaten en kijkend Vlaanderen om de tuin leidde én hoe je eigenlijk al kon raden dat Commy de saboteur in hun midden was.

De allerlaatste aflevering van het elfde seizoen van ‘De Mol’ start met oude bekenden die verzamelen in Brugge voor de grote ontmaskering. Wie van de drie finalisten is de saboteur, wie wint het spel en wie mist nét die groepspot? BV Matteo aka Steve, goedlachse Samya, wiskundeknobbel Conny, oprechte Leïla, Lieselot met haar fantastische preparé, lieve Thomas en Ruben ons poesje kijken vol spanning naar de finale en komen het eindelijk te weten: Commy is de Mol.

Maar hoe heeft Commy het voor elkaar gekregen ons allen wekenlang te misleiden? Van duivelse sabotages tot verborgen tips: dit zijn de meest opvallende onthullingen uit die laatste aflevering.

Sabotages

De slackline

Tijdens de eerste dag werd het werk eigenlijk voor de Mol gedaan: Lancelot drukte veel te snel op de knop en Conny wist Steve, of liever Matteo Simoni, te ontmaskeren. Easy peasy saboteren, want Comfort kon gewoon vanop de zijlijn toekijken hoe er ongewild gemold werd door de kandidaten zelf. Maar op de tweede dag schoot ze in actie, want het is nu eindelijk geweten: Commy was niet écht te klein om dat varkentje van de slackline af te klikken. De val was dus een toneeltje… Sterke acteerprestaties als je ‘t ons vraagt!

Commy
© Play4

De eitjes

De proef met de eitjes was voor Commy écht een eitje. Ze heeft niet één, niet twee maar drie rode eitjes van haar medekandidaten én dan nog dat van zichzelf vernield. Twee daarvan zelfs nog vóór de proef begon. Haar eerste slachtoffer was Conny, die haar eitje meedroeg naar het café in haar handtas. Terwijl Conny en Commy samen aan de toog zaten te babbelen, schopte Commy meerdere keren tegen de zak van haar gesprekspartner, en dat zonder dat ie daar iets van merkte. RIP eitje van Conny dus!

Van haar tweede sabotage heeft ze dubbel zo hard genoten. Terwijl Lancelot hielp de koffers in de auto te laden en zijn ei dus even onbemand liet, wist Commy het te pakken en stapte ze het buiten kapot. Dat terwijl al haar medekandidaten heel dicht in de buurt waren. Een risicovolle move, maar geslaagd! Het zorgde bij kijkend Vlaanderen ook voor een hilarische scene, want Lancelot was hélemaal niet blij met de mysterieuze verdwijning van zijn eitje.

Tijdens de proef zelf was het voor Commy makkelijk hier en daar een eitje te pletten. Haar eigen rode ei zat onder haar oksel en ging er dus al snel aan, maar ook dat van Thomas wist ze te saboteren. Commy zat naast hem in de fantastische roze jeep en gooide het ene ei na het andere uit zijn pak. Zijn rode eitje haalde ze eruit en legde ze op de bank met als gevolg dat Thomas erop ging zitten! Slimme Mol!

De zoo en de bingo

Op dag 10 maakten de kandidaten een uitstapje naar de dierentuin terwijl een ander groepje zich aan een senioren-bingo waagde. Commy wilde per se in de groep van de dierentuin, omdat ze zich hierop al héél goed had kunnen voorbereiden. Ze leerde nog voor vertrek alle plaatsen van de dieren en de bijhorende nummers vanbuiten. Zo zorgde ze er niet alleen voor dat Thomas en Ruben telkens de langst mogelijke afstand moesten afleggen binnen een beperkte tijd, maar kon ze ook de verkeerde antwoorden doorgeven aan de bingoclub. Bovendien wist Commy waar de senioren die de kandidaten ophielden, zouden patrouilleren in de dierentuin en daar maakte ze gebruik van!

Stuntvliegen

Commy wilde héél graag stuntvliegen, want ook voor haar zou het een onvergetelijke ervaring zijn. Maar omdat zowel Toos als Ruben zonder twijfel voor de opdracht gingen, zat er voor Commy maar één ding op: een prachtige beleving opgeven om tóch dat geld uit die groepspot te halen. Van toewijding gesproken!

de mol
© Play4

Meester Lance

Ook tijdens de proef waar Lancelot zich waagde aan een rol als professor werd er goed gemold. Commy had het voordeel dat zij rechtstreeks in contact stond met Lance, die de juiste informatie aan de leerlingen moest doorgeven binnen een bepaalde tijd. Om het Lancelot éxtra moeilijk te maken, zorgde ze ervoor dat ze veel te veel informatie doorspeelde. Een verwarde Lancelot, dankzij een sluwe Mol. Ze verstopte ook het boek van Magritte in de bib, maar Thomas vond een ander. Dan maar het verkeerde schilderij doorgeven, en niemand die het doorhad…

commy
© Play4

Ruben is de Mol?

Tijdens die busproef stond er een andere sabotage gepland, maar toen Ruben de verkeerde kleur zei… Do we need to explain? Een euforisch moment voor Commy, want ze kon Ruben het boeltje gewoon laten mollen.

de mol
© Play4

Mondbewegingen

Dé vraag die iedereen probeerde uit te pluizen: welk subtiel gebaar maakte de Mol tijdens het kaartspel met haar handpop? Wel, wij hadden het niet gezien! Het ging om een subtiele opening van de mond wanneer ze wilde verder spelen, en een gesloten mond betekende dat ze wilde stoppen. Subtiel, maar toch écht in the face eigenlijk… En dat was niet de enige verraderlijke move van de Mol tijdens die opdracht, want ze loog ook over de bedragen die ze omdraaide. Op een gegeven moment draaide ze zelfs de hoofdprijs van € 2.000 om, maar loog ze tegen iedereen dat er een € 200-kaartje lag. Knap!

Back to the Future

En dan… Dat rode scherm dat door de ene als een geniale zet gezien werd, door de andere als een oneerlijke proef. Tijdens de allerlaatste aflevering zien we dat alles daadwerkelijk eerlijk is verlopen, want de Mol moest ook de andere kandidaten nog marge geven om dat rode scherm te krijgen indien ze dat wilden. Ze ging dus voor een niet extreem lage 6/20, maar behaalde daarmee wel de laatste score. Ideaal, want dan kon ze erop los mollen in de auto. En dat deed ze ook!

de mol
© Play4

Verborgen tips

Comfort – het lettertype

Wat een toeval, er bestaat een lettertype dat de naam ‘comfort’ draagt. En dat lettertype was te zien in de eerste aflevering op het doosje paracetamol, in de krant ‘Tuscon Today’ én in de prachtige PowerPoint van meester Lancelot!

Tequila Sunrise

In seizoen drie van ‘De Mol’ vlogen de kandidaten ook met een stuntvliegtuig. De stunts kregen toen de namen van cocktails. Die van Marc, de toenmalige Mol, was niet toevallig de Tequila Sunrise, de cocktail die Commy die avond bestelde. Een subtiel eerbetoon!

CM11

De nummerplaat van het busje waarin de Mol de kandidaten toesprak was overigens ook een tip naar kijkend Vlaanderen. CM11 ofte Commy is de Mol van seizoen 11!

Van de hoed en de rand weten

En als we dan goed kijken naar de foto’s van de kandidaten, zien we dat enkel Commy de rand van haar hoed aanraakt. Zij wist dus van de hoed en de rand, wat wil zeggen dat je volledig geïnformeerd bent. AHA! Geen stoere pose dus, gewoon een tip nog voor de serie begon. Goed gedaan Mol, goed gedaan productie!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '