Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Netflix

Het eerste seizoen staat nu op Netflix.

7 redenen waarom je de gloednieuwe fantasyreeks ‘The Witcher’ meteen wil bingewatchen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Wij mochten onlangs de drie acteurs Anya Chalotra, Freya Allan en Lars Mikkelsen uit ‘The Witcher’ alles vragen over de Netflix Original. We maakten je zo al warm voor de gloednieuwe serie. Ben je nog niet overtuigd? Met deze 7 redenen geef je de fantasyreeks misschien een kans.

1. Het eerste seizoen opent meteen met een spannende gevechtsscène


Dankzij de openingsscène zuigt ‘The Witcher‘ je meteen het verhaal in en zit de spanning erin vanaf de eerste minuut. Er vindt namelijk meteen al een gevecht plaats tussen Geralt van Rivia en een monster genaamd kikimora.

2. De afleveringen duren een uur


Voor wie houdt van lange afleveringen is ‘The Witcher’ ideaal. Het eerste seizoen bevat maar 8 afleveringen, maar elke episode duurt wel een uur. Je avond is dus goedgevuld! Vrees je dat je heel lang zal moeten wachten op een tweede seizoen? Geen zorgen, want wij hebben goed nieuws. De opnames zouden begin 2020 al van start gaan, dus de kans is groot dat we volgend jaar al verder kunnen kijken. Fingers crossed!

3. De serie bevat sterke vrouwelijke hoofdpersonages om naar op te kijken


Je kon het vast al afleiden uit het interview met Anya Chalotra (Yennefer) en Freya Allan (Cirilla), maar naast Geralt van Rivia spelen ook hun personages Yennefer en Ciri een hele belangrijke rol. De twee jonge vrouwen staan enorm sterk in hun schoenen en laten zien dat ze hun mannetje kunnen staan in de wrede wereld. Zij zijn trouwens niet de enige die van belang zijn in ‘The Witcher’. De volledige reeks bevat verschillende vrouwelijke talenten die een voor een even badass zijn.

4. Verschillende belangrijke thema’s komen aan bod


Zoals Freya Allan in het interview al vertelde, komen belangrijke thema’s zoals discriminatie, racisme, klassensysteem en segregatie aan bod. In de Netflix Original zie je hoe mensen van verschillende afkomsten aan elkaar gelinkt worden, met elkaar omgaan en wat voor gevolgen dat heeft.

5. Heel af en toe zit er een humoristische ondertoon in


Dankzij de droge en vooral norse reacties van Geralt en zijn interactie met een volksdichter genaamd Ranonkel, die nooit zijn mond kan houden, zitten er ook enkele grappige fragmenten in de serie verwerkt.

6. Ook liefde en passie komt aan bod in de reeks


Natuurlijk zullen we niet verklappen om welke personages het gaat, maar we kunnen je wel vertellen dat ook je behoefte aan liefde en passie bevredigd wordt in ‘The Witcher’. We zien hoe bepaalde personages romantisch met elkaar omgaan en hoe diep die connectie gaat.

7. ‘The Witcher’ kan een leegte opvullen voor ‘Game of Thrones’-fans


Volgens de acteurs Lars Mikkelsen (Stregobor), Anya Chalotra (Yennefer) en Freya Allan (Ciri) gaat de vergelijking tussen ‘The Witcher’ en ‘Game of Thrones‘ niet op. Toch kunnen we niet ontkennen dat er enkele elementen terugkomen die ook ‘GoT’-fans kunnen bekoren, zoals het fantasy-aspect en de bloederige vechtscènes.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '