Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Vorige maand staakte Disney de opnames van de reboot met Hilary Duff na amper twee afleveringen vanwege 'creatieve meningsverschillen' met scenariste Terri Minsky.

AHA: is dit de échte reden waarom de reboot van ‘Lizzie McGuire’ on hold staat?

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Toen vorige maand bekend raakte dat de opnames van de langverwachte reboot van ‘Lizzie McGuire’ al na twee afleveringen werden gestaakt, weet Disney+ dat aan ‘creatieve meningsverschillen’ met Terri Minsky, het brein achter de reeks. Hilary Duff, die de rol van Lizzie McGuire vertolkt, zou nu op Instagram hebben onthuld wat de échte reden is.


Afgelopen maandag kondigde Disney+ aan dat ‘Love, Simon’ – de spin-off van de gelijknamige film gebaseerd op Becky Albertalli’s bestseller ‘Simon vs. the Homo Sapiens Agenda’ – zou verhuizen naar streamingdienst Hulu (‘The Handmaid’s Tale’, ‘The Mindy Project’). De reden? Teveel alcohol en seks. De reeks werd daarom ‘not family friendly’ bevonden.

Is Lizzie niet braaf genoeg voor Disney?


Het nieuwsbericht ging de wereld rond en ontging ook actrice Hilary Duff (32) niet. Ze deelde een artikel met als titel ‘”Love, Simon” TV Show Pulled From Disney+ as It’s Not “Family Friendly“‘ op haar Instagram Stories en schreef er de cryptische commentaarSounds familiar...‘ bij.

Fans waren er als de kippen bij om te speculeren dat de reboot van ‘Lizzie McGuire’ om dezelfde reden on hold werd gezet door Disney+. De opnames van de nieuwe reeks gingen in oktober van start, maar vorige maand gaf Terri Minsky, het brein achter de originele tv-reeks én de reboot, er na amper twee afleveringen al de brui aan.

‘Fans zijn sentimenteel gehecht aan “Lizzie McGuire” en hebben hoge verwachtingen van de nieuwe serie‘, klonk het toen bij Disney. ‘Na twee afleveringen te hebben gefilmd, hebben we besloten een nieuwe creatieve weg in te slaan.’

Geen Disney+ = goed nieuws?


In augustus kondigde Duff aan dat ‘Lizzie McGuire’ – de tv-reeks die van 2001 tot 2004 op de buis te zien was en de actrice groot maakte – een reboot kreeg én dat ze naast de hoofdrol ook de rol van uitvoerend producent op zich neemt.

De reboot zou niet draaien om de 13-jarige Lizzie, maar wel om een volwassen versie die nu een iets groter budget voor schoenen heeft, een populair restaurant uitbaat in New York én een lief heeft.

Zowel Adam Lamberg, die jarenlang de rol van Lizzies beste vriend Gordo vertolkte, als Hallie Todd (Lizzies mama Jo McGuire), Jake Thomas (haar broer Matt McGuire) én Robert Carradine (papa Sam McGuire) zouden hun rol hernemen.

Mocht de ‘Lizzie McGuire’-reboot hetzelfde lot beschoren zijn als ‘Love, Simon’, hoeft dat niet per se slecht nieuws te betekenen. Disney+, de nieuwe streamingservice van Disney, is bij ons namelijk (nog) niet beschikbaar. Hulu is dat ook niet, maar ‘The Handmaid’s Tale’ – een van Hulu’s paradepaardjes – wordt wél uitgezonden op Canvas.

Duimen dus dat de openbare omroep – ‘Lizzie McGuire’ werd jarenlang uitgezonden op Ketnet – wat budget opzij heeft staan om de reboot aan te kopen. Fingers crossed! 

Nog meer tv-nieuws: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '