Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het Rad' is deze zomer dagelijks te zien op VIER.

Peter Van de Veire steekt het legendarische spelprogramma ‘Rad van Fortuin’ in een nieuw jasje

Het legendarische spelprogramma ‘Rad van Fortuin’ is deze zomer terug van weggeweest. Of ongeveer toch, want niemand minder dan Peter Van de Veire steekt het programma samen met VIER in een nieuw jasje. Wij zijn alvast heel benieuwd!


Het ‘Rad van Fortuin’ is terug mét Peter Van de Veire. Dat kondigde de televisiezender VIER vandaag zelf aan op hun sociale media. De radiopresentator steekt deze zomer het legendarische spelprogramma in een nieuw jasje en daar hoort uiteraard een nieuwe naam bij. Zo gaat het programma voortaan door het leven als ‘Het Rad’.

Het Rad


Het concept blijft alvast hetzelfde. Zoals we gewoon zijn, nemen ook nu drie kandidaten het tegen elkaar op door simpelweg aan het rad te draaien. Vervolgens kunnen ze geldbedragen winnen wanneer ze de woordpuzzel juist oplossen. Iets wat in het verleden alvast voor hilarische antwoorden zorgde. Denk bijvoorbeeld maar aan de misser ‘Jill Clinton’.


 

Wel blijft niet alles behouden. Zo krijgt Peter geen vaste assistente, maar duikt er in elke aflevering een nieuwe Letterzetter op. De Letterzetters zorgen er niet alleen voor dat de letters op de juiste plaats verschijnen, maar ze geven in de vragenronden meteen ook de thema’s en onderwerpen aan. Wie Peter komende zomer een handje zal helpen, is helaas nog niet bekend.

Premium prijzen


Wat natuurlijk niet mag ontbreken, is ‘De Winkel’. Net zoals vroeger staan er daar ook nu een aantal prachtige prijzen te blinken. Wie tot in de finale geraakt, mag bovendien nog een extraatje verwachten. Deze kandidaat krijgt namelijk de kans om te shoppen in de ‘Premium’-afdeling van de winkel. Een afdeling waar er nog mooiere prijzen geëtaleerd zullen staan.

Peter zelf is alvast erg enthousiast dat uitgekozen is als presentator. ‘Zo blij dat ik de béste spelshow aller tijden mag presenteren. We gaan met “Het Rad” het verschil maken met een versie die perfect klopt in 2020. Geen nineties-bling-bling, maar een show met vaart, humor en verrassende spelelementen.’

Zelf deelnemen? Bij VIER zijn ze nog op zoek naar spontane en enthousiaste kandidaten. Wie wil, kan zich dan ook vanaf nu inschrijven op de website van de televisiezender. Good luck!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '