Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

Tip: hij draagt een grote, zwarte bril en een debardeurke.

JIPPIE: deze oude bekende keert terug in de allerlaatste ‘Samson & Gert’-videoclip

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Aan alle mooie liedjes komt helaas een einde, en in het geval van ‘Samson & Gert’ mag je dit heel letterlijk nemen. ‘Het Allerlaatste Liedje’ wordt de laatste creatie van dit bekende duo én we mogen daar een oude bekende in verwachten.


We zien hem de laatste tijd meer in het gezelschap van zijn beste vriend James Cooke, dan van zijn pratende hond. Maar in ons geheugen én hart zal Gert Verhulst voor eeuwig gegrift staan als Gertje, het baasje van Samson. Toen hij zijn afscheid aankondigde begin dit jaar, stortte onze wereld een klein beetje in. Het betekent namelijk het einde van een tijdperk.

Grote bril en debardeurkes


We zijn ondertussen al een beetje gerecupereerd van de shock en we kijken nu vooral uit naar de allerlaatste ‘Samson & Gert’-videoclip. Studio 100 maakte onlangs nog bekend dat ze figuranten zoeken die naast het iconische duo willen schitteren in ‘Het Allerlaatste Liedje’. Naast hun allergrootste fans, keert er ook een oude bekende terug!

Als we ‘Mijn Miranda zegt dat ook altijd’ en ‘Dat is nu toevallig een van mijn specialiteiten’ zeggen, weet je natuurlijk over wie we het hebben: Octaaf De Bolle! Of Meneer De Raaf zoals Samson het altijd zo mooi verwoordt. De man met de grote, zwarte bril en de eeuwige debardeurkes.

Afscheidsshows


Walter Van De Velde (69) vertolkte dit personage tien jaar lang met glans, maar gooide in 2002 de handdoek in de ring. Hij deed wel nog mee in de ‘Samson & Gert’-film ‘Hotel op Stelten’ en de befaamde ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’-concerten. En nu keert hij dus een laatste keer terug, speciaal voor het afscheid van Gertje. In de afscheidsshows zal Octaaf helaas niet te zien zijn.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '