Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Daarnaast ontdekt Frances Lefebure dat ze familie is van een andere BV...

PREVIEW: Dina Tersago wordt uitbaatster van kermisattractie in ‘Ons DNA’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Vanaf morgenavond kan je voor een gloednieuw programma naar VTM afzakken. In ‘Ons DNA’ graven Lieven Scheire en Frances Lefebure elke week in de wondere wereld van onze genen, en nemen ze ook die van zichzelf én enkele BV’s onder de loep. Hun eerste proefkonijn? Dina Tersago!

Vanaf morgenavond trekken Lieven Scheire en Frances Lefebure samen op pad in ‘Ons DNA’. Daarin experimenteren de twee er bij bekend en onbekend Vlaanderen op los, delen ze boeiende weetjes én gaan ze op zoektocht naar nooit gevonden familieleden. In de eerste aflevering beginnen ze bij het begin: hun eigen DNA. Zo komt Frances te weten dat ze familie is van een andere bekende Vlaming...

Proefkonijn Dina

Met wie Frances een stukje DNA deelt, blijft nog even geheim tot donderdag, maar we weten wel dat er nog een BV zal opduiken in de eerste aflevering. Frances en Lieven trommelen namelijk proefkonijn Dina Tersago op. In haar DNA staat te lezen dat ze niet graag voor grote groepen spreekt. De presentatoren nemen daarom de proef op de som, en trekken met Dina naar de kermis...waar ze een kermisattractie moet uitbaten.

In de preview zien we hoe de ‘Boer zkt Vrouw’-presentatrice het op de kermis toch net iets moeilijker heeft om te spreken dan op televisie. ‘Oh neen, ik haat het nu al’, klinkt het nog voordat ze aan de opdracht moet beginnen. Daarom vraagt ze voordat ze van start gaat enkele tips aan uitbater Gregory, maar haar hartslag lijkt toch te verraden dat ze zich ondanks zijn tips niet helemaal thuisvoelt in een kermiskraam.

In de eerste aflevering gaat Frances ook langs bij de 55-jarige Luc, die tevergeefs op zoek is naar zijn biologische ouders. Hij kwam op zijn twaalfde per toeval te weten dat hij een adoptiekind is. ‘Onze tuin stond vol met kriekenbomen en ik mocht van mijn vader pas gaan spelen als ik eerst één emmer krieken zou plukken. Ik vond dat niet leuk en ik riep: jullie zijn mijn ouders niet en ik mag nooit gaan spelen. Ze waren toen heel hard verschoten en plots haalden ze de map met adoptiepapieren boven. Zonder dat ik het wist, sprak ik dus de waarheid.’

Of Luc zijn biologische ouders dankzij zijn DNA kan vinden en wie er nog allemaal langskomt bij Frances en Lieven, ontdek je vanaf morgen elke donderdag om 20u35 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '