Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En de resultaten zijn verrassend.

Onderzoek: zo lang zijn we dagelijks aan de tv gekluisterd

‘Kinderen spelen niet meer buiten’, ‘jongeren hangen de hele dag voor de tv’. Niets van! Uit een nieuw onderzoek blijkt dat hoe ouder je bent, hoe meer je naar de buis kijkt.


De gemiddelde Belg kijkt dagelijks 2 uur en 50 minuten tv per dag. Dat blijkt uit de CIM (Centrum voor Informatie over de Media)-cijfers. In 2016 werd er 3 minuten langer televisie gekeken. Dat komt vooral omdat live kijken afneemt. We zoeken onze heil nu vooral bij het uitgesteld kijken.

Hoe ouder we worden, hoe meer we ons in onze luie zetel installeren. Jonge mensen brengen namelijk het minste tijd voor de tv door; 12- tot 17- jarigen kijken gemiddeld maar 1 uurtje per dag. Bij 18- tot 24-jarigen loopt dat op tot 1 uur en 20 minuten.

De Amerikaan op kop


65-plussers brengen een recordtijd voor de televisie door. Zij spenderen maar liefst 4 uur en 50 minuten van hun dag voor de buis. Dat lijkt heel veel, maar in vergelijking met andere landen valt het eigenlijk best mee. De Belg zit namelijk mooi op het gemiddelde, dat op 2 uur en 56 minuten staat.

Dé koploper van televisiekijken is – weinig verrassend – de Amerikaan. De gemiddelde Amerikaan spendeert meer dan 4 uur van zijn dag aan tv-kijken. Wel opvallend is dat, ondanks het grote online-aanbod, we nog altijd evenveel naar onze buis kijken als 25 jaar geleden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '