Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© netflix

We zijn benieuwd welke gekke avonturen het kleine zusje van de bekende detective dit keer zal meemaken.

Netflixfilm ‘Enola Holmes’ krijgt een vervolg

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Iedereen kent Sherlock Holmes, de wereldbekende detective. In de Netflixfilm ‘Enola Holmes’ maak je kennis met zijn eigenzinnige, badass kleine zusje. De streamingdienst maakte nu bekend dat er een vervolg komt waarin we nog meer avonturen te zien krijgen van Enola.


Netflix dropte eind september 2020 de film ‘Enola Holmes‘ op zijn platform. Holmes klinkt je uiteraard bekend in de oren, want Sherlock Holmes is een van de bekendste detectives aller tijden. Toch draait de film niet rond deze populaire speurneus, maar wel rond zijn kleine zusje.

Enola woont alleen met haar mama Eudoria (Helena Bonham Carter) in Engeland, wanneer die laatste op haar zestiende verjaardag plots verdwijnt. Ze laat haar een verjaardagscadeau achter dat vol met verborgen hints zit. Enola’s broer en voogd Mycroft (Sam Claflin) wil haar naar een kostschool sturen, maar dat is niet naar haar zin. Ze ontsnapt en gaat op zoek naar haar mama. Wat volgt, is een avontuur vol spannende ontmoetingen. Enola bewijst trouwens in de film dat ze qua detectiveskills niet moet onderdoen voor haar bekende broer.

Vervolg


De film is gebaseerd op de boekenreeks van Nancy Springer en goed nieuws voor wie gekluisterd zat aan zijn/haar scherm, want er komt een vervolg. Dat maakte de streamingdienst zelf bekend. Millie Bobby Brown, die je onder meer kan kennen van ‘Stranger Things’, kruipt opnieuw in de huid van de opstandige en intelligente tiener. Henry Cavill, bekend van ‘The Witcher’, zal opnieuw de rol van Sherlock voor zijn rekening nemen.

Deze tweede film haalt opnieuw de mosterd bij Nancy’s boekenreeks en Enola staat net als in het eerste deel centraal. Welke gekke avonturen ze dit keer meemaakt en wanneer de opnames van het vervolg starten, is voorlopig nog niet bekend. Wij vragen ons vooral af of ze haar crush Tewkesbury (Louis Partridge) opnieuw tegen het lijf loopt, of Mycroft nog altijd de zure pruim zal uithangen en of Sherlock en Enola een keertje de handen in elkaar zullen slaan om een mysterieuze zaak samen op te lossen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '