Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Komen Eten', maar met een kerstsausje.

In ‘Mijn Beste Kerst Ooit’ strijden 4 duo’s met elkaar om het beste kerstfeest te organiseren

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Komen Eten’, maar met een kerstsausje, dat is het nieuwe VTM-programma ‘Mijn Beste Kerst Ooit’. Vier duo’s nodigen elkaar om de beurt uit om bij hun thuis te genieten van een zalig kerstfeest. Nadien worden ze beoordeeld op vlak van het lekkere menu, de geweldige decoratie en de jolly sfeer.

Kerstmis zonder kerstfeest, is als een als een pak friet zonder mayonaise. Terwijl sommigen het sober houden met een intiem dinertje met het gezin, pakken anderen groots uit met een waanzinnig kerstspektakel met alles erop en eraan. Het bracht VTM op het idee voor ‘Mijn Beste Kerst Ooit’ waarin elke week vier duo’s met elkaar de strijd aangaan om het beste kerstfeest te organiseren.

Verschillende kersttradities

Die duo’s kunnen bestaan uit twee beste vrienden, geliefden, mama en dochter of papa en zoon, collega’s of zelfs buren. Het enige wat ze gemeenschappelijk hebben, is dat ze gek zijn op Kerstmis. Van maandag tot en met donderdag nodigen ze elkaar om beurt uit bij hun thuis voor een onvergetelijk kerstfeest. De anderen geven hen dan punten voor wat ze op hun bord krijgen, hoe het huis was versierd en hoe jolly de sfeer was.

De inzet is hoog. Het duo dat de hoogste score krijgt op het einde van de week, mag volgend jaar tijdens de kerstperiode namelijk met vier personen naar Disneyland Parijs. De eerste week gaat van start met een knaller, want een van de duo’s doet ongetwijfeld een belletje rinkelen. Christoff en Lindsay, broer en zus, zanger en zangeres en vooral enorm grote kerstliefhebbers schuiven mee de beentjes onder tafel. ‘We stonden te popelen om hieraan deel te nemen’, aldus het duo. ‘Hoe leuk is het om niet één maar vier keer kerstavond te vieren met zo’n hartverwarmende mensen. We werden ondergedompeld in de magische kerstsfeer en ontdekten verschillende tradities.

‘Mijn Beste Kerst Ooit’ zie je vanaf 12 december, van maandag tot donderdag, om 21u40 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '