Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© KFD

Vorig jaar viel de acteur al meer dan 7 kilo af voor zijn rol in 'Zillion', maar toen kwam corona. Nu staat hij terug hakstrak.

ZIEN: Matteo Simoni staat eindelijk op de set als Dennis Black Magic en de gelijkenis is treffend

Vandaag gingen de opnames van ‘Zillion’, de nieuwe film van Robin Pront, van start. De hoofdrollen zijn voor Jonas Vermeulen en Matteo Simoni, die respectievelijk Zillion-koning Frank Verstraeten en pornokoning Dennis Black Magic spelen. Op de eerste setfoto zijn de twee bijna onherkenbaar.


Het is februari 2020 wanneer ‘Zillion’ officieel aan de pers wordt voorgesteld in discotheek Carré. Matteo Simoni ziet er slanker uit dan ooit. Om in de huid van de Dennis Black Magic uit de jaren 90 te kruipen, zette de acteur zichzelf op een streng dieet van vooral kip en blauwe bessen. ‘Ik ben al 7 kilo kwijt, maar ik zie er alleen maar jonger uit’, vertelde hij ons toen. Een maand later ging België in lockdown en werden de opnames van ‘Zillion’ gecanceld. ‘Zodra het definitieve telefoontje van de producent kwam dat de opnames niet doorgingen, kreeg ik gigantische vreetbuien, vooral chocolade-aanvallen’, geeft Simoni enkele maanden later toe. ‘Op zes weken was er terug 11 kilo bij.’

Dat die kilo’s er ondertussen weer af gewerkt zijn, bewijst het eerste beeld van op de set. Daarop is Matteo Simoni te zien als Dennis Black Magic, inclusief ingevallen kaken. Op de achtergrond zie je Jonas Vermeulen als Frank Verstraeten, de man achter het succesverhaal van de Antwerpse danstempel. Zowat anderhalf jaar na de geplande start, zijn de opnames van ‘Zillion’ eindelijk begonnen. ‘Als er een film is die je niet kan draaien met coronamaatregelen, is het “Zillion” wel’, zei Simoni vorige zomer. Dankzij de succesvolle vaccinatiecampagne kan dat nu dus wel.

© KFD

Nog wat geduld


Naast Jonas Vermeulen en Matteo Simoni, bestaat de hoofdcast van ‘Zillion’ uit Charlotte Timmers, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft en Frank Vercruysse. Kevin Meul schreef samen met Pront het scenario, een misdaadverhaal over de opkomst en ondergang van Zillion en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten. Robrecht Heyvaert (‘D’Ardennen’, ‘Patser’, ‘Bad Boys for Life’) verzorgt net zoals bij D’Ardennen het camerawerk. FBO, bekend van ‘De Premier’ maar ook van ‘Callboys’ en ‘De Dag’, produceert de film in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films. De opnames lopen tot begin november. Op de release is het wel nog wat wachten. Die staat gepland voor 26 oktober 2022.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '