Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Hij gebruikt daarbij een stoute vergelijking: ‘Wat als mensen zouden zeggen: geen vrouw op natuurlijke wijze, is geen vrouw, want je bent transgender.’

Eric Goens confronteert Lucia in ‘Helden van het Internet’ met reactie op Guy T’Sjoens zoontje

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In ‘Helden van het Internet’ worden online pesters en plaatsers van haatreacties geconfronteerd door Eric Goens. In de aflevering van vanavond zagen we hoe de presentator trans persoon Lucia confronteerde met haar mening op het zoontje van Guy T’Sjoen.

Topdokter Guy T’Sjoen en zijn man Milan werden eind maart de trotse ouders geworden van een eerste zoon. Maximiliaan kwam ter wereld via draagmoederschap in Los Angeles. En bij dat laatste wrong het schoentje voor trans persoon Lucia. Zij deelde haar harde mening over hun zoontje.

‘Niet gefeliciteerd. Is niet hun “zoon”. Een baby groeit op bij zijn/haar mama en niet bij “vreemden”. En stop met dat “draagmoederschap”!!! Geen kind op natuurlijke wijze, is dus geen kind. Maar ja, met geld kan alles gekocht worden!!! En ja, ik ben transgender maar radicaal tegen dit soort transacties!!!’, klonk het in een reactie van Lucia.

‘Geen vrouw’

Harde woorden waarmee Eric Goens haar confronteerde in de aflevering van ‘Helden van het Internet’ van vanavond. Om een punt te maken en om haar haar fout te doen inzien, vergeleek hij het als volgt: ‘Mag ik even heel stout zijn? Wat als mensen zouden zeggen: geen vrouw op natuurlijke wijze, is geen vrouw, want je bent transgender’. Ze begrijpt het, maar lijkt haar standpunt vol te houden dat ze dat kindje gewoon gekocht hebben.

‘Helden van het Internet’ is elke maandagavond omstreeks 21u te zien op Play4.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '