Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Deze special wordt eind november uitgezonden op VTM.

Kandidaten van ‘Liefde voor Muziek’ uit 2020 houden opnieuw een reünie voor Rode Neuzen Dag

Herlinde Matthys

De artiesten die in 2020 de pannen van het dak zongen in ‘Liefde voor Muziek’ houden voor een tweede keer een reünie speciaal voor Rode Neuzen Dag. Deze special kan je eind november zien op VTM.

In 2020 draaide de Rode Neuzen Dag rond muziek. De artiesten die dat jaar meededen aan ‘Liefde voor Muziek‘ staken dan ook met veel plezier de koppen – of beter gezegd hun stemmen – bij elkaar om een special ineen te boksen voor de goeddoelactie. Omdat dit een enorm succes was, komen ze binnenkort een tweede keer bij elkaar voor een ‘Liefde voor Muziek Special’, opnieuw om de jongeren én dit keer ook leerkrachten een hart onder de riem te steken.

Leerkrachten in de bloemetjes

Alle artiesten uit ‘Liefde voor Muziek’ 2020 zijn van de partij, behalve André Hazes jr. omdat die laatste worstelt met een burn-out. Wie je dus wel kan bewonderen tijdens deze reünie zijn Regi Penxten, Gene Thomas, Karen Damen, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice en Kato van The Starlings.

In deze speciale aflevering stappen ze af van het traditionele ‘Liefde voor Muziek’-concept wat wil zeggen dat ze geen covers zullen brengen van elkaars hits. Zeven jongeren bepalen de nummers die ze zingen. Elk van hen koos een liedje voor een leerkracht die veel voor hem/haar/hen betekend heeft.

Emotionele verrassing

Tijdens deze zesde editie van Rode Neuzen Dag staan leerkrachten immers centraal. De actie wil hen een duwtje in de rug geven zodat zij hun leerlingen nóg meer kunnen bijstaan en helpen. ‘We zijn heel blij dat we dit programma kunnen maken en zodoende extra ondersteuning geven aan leerkrachten die een luisterend oor bieden aan jongeren’, vertelt Regi. ‘Want dit is écht wel nodig na het moeilijke coronajaar. En we willen ook de boodschap meegeven dat muziek echt wel kan helpen tijdens moeilijke tijden. En mij kennende ga ik weer voor een emotionele verrassing zorgen!’

‘Kinderen en jongeren zijn veel van hun zekerheden kwijt door de pandemie’, zegt Karen Damen. ‘Ze hebben het vaak moeilijk om daar mee om te gaan, maar in veel gevallen kunnen leerkrachten hierbij een cruciale rol spelen. Daarom is het belangrijk om ook hen even in de schijnwerpers te plaatsen.’

Muziek helpt

Kato en Tom van The Starlings sluiten zich hierbij aan: ‘Mentale problemen blijven moeilijk om over te praten, hulp krijgen en daarover babbelen is daarom zo belangrijk. Soms gaat het niet goed en is de stap naar hulp vragen extreem moeilijk. We hopen dat door muziek jongeren en ook leerkrachten hun gevoel kwijt kunnen, iets waar ze misschien anders veel moeilijker over kunnen praten.’

Welke nummers deze toppers zullen brengen, blijft voorlopig een goed bewaard geheim. De ‘Liefde voor Muziek Special’ kan je vrijdag 26 november om 20u40 bekijken op VTM. Haal die zakdoekjes al maar boven! De artiesten voor het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ zijn trouwens ook al bekendgemaakt. Wanneer we hen zullen zien schitteren op ons kleine schermpje, weten we voorlopig nog niet.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '