https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Welke missen we nog?

CHRISTMAS IS COMING: 13 van de leukste kerstfilms aller tijden

Kerstmis komt nu wel héél dichtbij. Om nog meer in de mood te komen, maakten we een lijstje van 13 van de leukste kerstfilms aller tijden. Welke is jouw absolute favoriet?


 

Home Alone (1990)


Dé klassieker der klassiekers moet ongetwijfeld ‘Home Alone’ zijn. De kleine Kevin wordt door zijn ouders vergeten in hun grote huis wanneer ze op vakantie gaan. Als blijkt dat inbrekers het op het huis gemunt hebben, gaan de poppen aan het dansen. Letterlijk dan. Want Kevin heeft een heleboel listige trucjes en slimme valstrikken voor de twee inbrekers klaarstaan.

Elf (2003)


Nadat Buddy (Will Ferrell) als baby in het weeshuis op kerstavond in de zak met cadeautjes is gekropen, wordt hij door Papa Elf geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool. Jaren later beseft Buddy dat hij niet is zoals de andere elfen en trekt hij naar New York om op zoek te gaan naar zijn echte vader. Maar daar wordt hij niet door iedereen even goed ontvangen…

The Holiday (2007)


Iris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz) zijn twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen. Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen. Beiden vinden ze wat ze nooit hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde. Ze komen er achter dat een verandering van adres daadwerkelijk je leven kan veranderen.

A Christmas Carol (2009)


Ebenezer Scrooge wordt door enkele geesten van zijn kerstverleden meegenomen op een reis waarbij de oude Scrooge, met veel tegenzin, de waarheid onder ogen moet zien. Onderweg realiseert hij zich dat hij zijn hart moet openen voor het te laat is, om alle ongelukkige jaren weer goed te kunnen maken.

The Grinch (2000)
In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who’s, een volkje dat houdt van Kerstmis en feest vieren. Maar bovenop de berg leeft de ‘Grinch’, een oude knorrepot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij naar het dorp af te zakken, vermomd als de kerstman, en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen.

Four Christmases (2008)
Kate (Reese Witherspoon) en Brad (Vince Vaughn) zijn een gelukkig koppel. Ze gaan Kerstmis bij hun gescheiden ouders vieren en dat zorgt voor problemen.

Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas


Jack Skellington ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn ‘lugubere’ vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen.

Christmas with the Kranks (2004)


Luther Krank slaat Kerstmis dit jaar een keertje over. Hij gaat liever op vakantie met zijn vrouw Nora. Maar dan besluit hun dochter op het laatste moment om met de feestdagen naar huis te komen en moet Luther toch alle kerstverplichtingen ondergaan.

The Polar Express (2004)


In deze hartelijke film wordt het geloof van een jongen in de kerstgeest weer nieuw leven ingeblazen als hij op kerstavond met een trein op de noordpool terechtkomt.

The Family Stone (2005)
De hypernerveuze en ultraburgerlijke zakenvrouw Meredith Morton (Sarah Jessica Parker van Sex and The City) waagt zich buiten het veilige Manhattan om kennis te maken met de familie van haar vriend Everett Stone (Dermot Mulroney). Maar de hechte familie Stone is erg eigenzinnig en loopt niet meteen warm voor de afstandelijke nieuweling. Pas na de komst van een onverwachte gast, twee verrassende romances en talrijke biertjes lijkt de koele Meredith te ontdooien en is zij in staat een plaatsje te veroveren in de harten van de familie Stone!

White Christmas (1954)


Het is Kerstmis 1944 en Kapitein Bob Wallace en soldaat Phil Davis entertainen de Amerikaanse troepen met liedjes. Na de oorlog wordt het duo Wallace en Davis een hit in het nachtleven. Als ze met hun eigen musical op tournee gaan, komen de twee in Florida terecht. Daar bezoeken ze twee zusjes, de Haynes Sisters.

Love Actually (2003)


De ultieme romantische komedie met een fantastische cast en een al even fantastische soundtrack. ‘Love Actually’ speelt zich af in de weken voor Kerstmis met de nodige ups-and-downs in verschillende liefdesrelaties. Van vriendjes en vriendinnetjes over echtgenoten en echtgenotes tot die van een vader en zijn zoon. Want als je goed kijkt, zie je dat love all around us is.

Arthur Christmas (2011)


Hoe kan de Kerstman in één nacht al die miljarden cadeaus afleveren? Met een leger van een miljoen strijdvaardige elfen en een groot bestuurscentrum met de laatste technische snufjes onder het ijs van de Noordpool! Dus hoe kan deze ongelofelijke operatie één kind vergeten? Voor de jonge zoon van de Kerstman, Arthur, dreigt dit voorval een einde te maken aan de magie van Kerstmis. Met de gepensioneerde Grootkerstman, een opstandige elf, een oude slee en wat onervaren rendieren gaat Arthur op een gekke missie om het laatste cadeau toch nog af te leveren.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content