https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Eén

Zelf voelt de actrice haar biologische klok nog helemaal niet tikken.

Leen Dendievel maakt programma voor Eén over kinderwens

Herlinde Matthys

Leen Dendievel kondigde een paar maand geleden aan dat ze stopt met ‘Thuis’. De actrice blijft wel bij Eén, want ze krijgt er binnenkort haar eigen programma ‘Kinderwens’.


2020 is alvast een heel goed jaar voor Leen Dendievel (36), want de actrice krijgt in het voorjaar een eigen programma op Eén. In ‘Kinderwens’ onderzoekt ze waarom sommigen kinderen willen en anderen niet.  Ze praat met experten en ervaringsdeskundigen, stelt vragen zoals ‘Ben ik egoïstisch omdat ik geen kinderen wil en zal ik er nog spijt van krijgen?’ en ‘Wat krijg je terug van een kind dat het zo hard de moeite waard maakt?’, en deelt doodeerlijk haar eigen gevoelens.

Het onderwerp ligt Leen heel nauw aan het hart, want ze voelt haar biologische klok zelf totaal nog niet tikken. De actrice trouwde vorig jaar met haar grote liefde Udo, maar naast dat huisje, tuintje en boompje is er voorlopig nog geen plaats voor een kindje. Ze ziet kinderen heel graag, maar voelt gewoon niet echt de nood om er zelf eentje op de wereld te zetten.

‘Misschien komt de drang om moeder te worden nog’, vertelde Dendievel vorige maand nog in Feeling. ‘Ik geef mezelf nog vier jaar. Voorlopig wil ik gewoon liefde geven aan mijn man en ik wil de tijd om een boek te lezen nog niet opgeven om pampers te verversen. Ik word nu eenmaal blijer van een boek dan van een baby.’ Een beslissing die in onze huidige maatschappij helaas nog steeds op heel wat kritiek of onbegrip kan rekenen. Daarom gaat ze op zoek naar zielsgenoten die dezelfde sociale druk voelen en vraagt ze hoe zij hiermee omgaan.

Baanbrekende rol als Kaat


Leen Dendievel kennen de meesten natuurlijk uit ‘Thuis’. Heel wat fans waren dan ook enorm teleurgesteld toen ze bekendmaakte dat ze stopte. De actrice kroop drie jaar lang in de huid van transgender Kaat Bomans, voordien beter bekend als Franky. Deze verhaallijn was enorm baanbrekend in Vlaanderen en Leen speelde het dan ook met veel plezier. ‘Ik ben heel vereerd en ik ben Eén ontzettend dankbaar dat ik zo’n invloedrijk personage als Kaat heb mogen spelen’, aldus Leen. ‘Ze had een doel en dat heeft ze bereikt, bij haar omgeving in “Thuis” en ook bij de mensen thuis en daarbuiten. En dat stemt me gelukkig.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content