Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros.

Ook de releasedatum werd aangekondigd!

BEVESTIGD: Joaquin Phoenix én Lady Gaga zullen te zien zijn in ‘Joker 2’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Het beste (film)nieuws van het jaar? ‘Joker’ krijgt een vervolg. We vermoedden al dat Joaquin Phoenix opnieuw in die sequel te zien zal zijn als Arthur Fleck, en dat nieuws wordt nu bevestigd. Meer nog, we weten nu ook wie er naast zijn zijde zal spelen.

In het lijstje van meest legendarische films ooit gemaakt: ‘Joker’. Eerder dit jaar kwam er goed nieuws voor wie het daarmee eens is, want regisseur Todd Phillips kondigde op Instagram aan dat er een vervolg komt op de psychologische thriller. Hij deed ons met een foto van het script en Joaquin Phoenix toen al vermoeden (en vooral hopen) dat de topacteur opnieuw in de huid van de geestelijk gestoorde clown zou kruipen. En jawel hoor: een eerste teaser verklapt nu dat hij in het vervolg ‘Joker: Folie à Deuxte zien zal zijn.

Harley Quinn

Dat is op zich al fantastisch nieuws voor de filmfanaten onder ons, maar er is nog meer: niemand minder dan Lady Gaga deelde de teaser op Twitter en bevestigt zo dat ook zij in de film zal opduiken. Er werd al langer gefluisterd dat de zangeres slash actrice in de huid van Harley Quinn zal kruipen, maar welke rol ze precies zal spelen, deelde ze nog niet mee. Het is wel vrij aannemelijk dat ze Quinn zal vertolken: folie a deux is een geestelijke aandoening waarbij waanbeelden worden overgenomen door iemand anders. Daardoor insinueren fans al een tijdje dat Harley Quinn, de vriendin van Joker in de strips van DC Comics, in de film te zien zal zijn.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het nieuws komt er kort nadat Warner Bros. aankondigde dat het ‘Batgirl’, de film van Adil en Bilall, schrapt. Om teleurgestelde DC-fans te sussen, kondigde de filmproducent al aan wanneer we dan wel ‘Joker 2’ in de cinema mogen verwachten. Helaas zullen we daarvoor nog héél veel geduld moeten oefenen, want de release staat pas gepland voor 10 april 2024.

De eerste ‘Joker’-film verscheen in 2019 in de cinema en vertelt het verhaal van de eenzame en geestelijk gestoorde stand-upcomedian Arthur Fleck die in een neerwaartse spiraal terechtkomt en een gevaarlijk alter ego voor zichzelf én de maatschappij creëert: Joker. De prent bracht ruim een miljard (!) dollar op, werd genomineerd voor maar liefst elf Oscars en mocht er uiteindelijk ook twee in de wacht slepen. Of ook ‘Joker 2’ het zo goed zal doen, is dus nog lang afwachten, maar we kijken er alleszins al naar uit!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '