Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het nieuws dat het derde seizoen van 'La casa de papel' toch nog dit jaar zou uitkomen, blijkt fake news te zijn.

Dit willen de makers van ‘La casa de papel’ al kwijt over het derde seizoen

Mocht je berichten gelezen hebben over een vervroegde releasedatum van het derde seizoen van ‘La casa de papel’, moeten we je teleurstellen: dat blijkt helaas fake news te zijn. We zullen dus toch moeten wachten tot 2019, maar makers Alex Piña en Esther Martínez Lobato stillen de honger van de fans van de serie al een beetje met meer info over de nieuwe afleveringen.


 

Kraak 2.0


Op het Televisiefestival van Monte-Carlo werden Alex Piña, maker van ‘La casa de papel’, en Esther Martínez Lobato, producer en scenarist van de serie, gevraagd naar het derde seizoen van de hyperpopulaire Netflixreeks. Zonder al te veel te verklappen, lichtten ze  een klein tipje van de sluier op. Zo zeiden de makers in het nieuwe seizoen vooral te willen werken met ‘fragmentación temporal’. Daarmee bedoelen ze onder andere flashbacks, flashforwards en andere manieren van spelen met de tijd. ‘Fragmentatie van de tijd is een van de nieuwigheden waarmee we aan het werken zijn’, aldus Piña.

De twee maakten bovendien duidelijk dat de personages uit de vorige seizoenen terugkeren in 2019 – halleluja voor Río en Denver – en dat ze wel degelijk een nieuwe kraak zullen beramen. Maar waarom zouden de bendeleden dat nog doen nu ze rijk zijn? En kunnen de overvallers opnieuw hun geweten sussen door ervoor te zorgen dat ze ‘van niemand stelen’, zoals ze deden door hun geldbuit zelf te drukken? Die bedenking maakten Piña en Lobato zich ook, maar ze hebben naar eigen zeggen een heel goede reden voor een overval gevonden. ‘Nu de bendeleden rijk zijn, gaat het excuus van Robin Hood spelen niet meer op. We moesten een heel krachtige reden vinden waarom ze opnieuw zouden stelen, iets emotioneels, en nu hebben we het’, klinkt het.

Toch 2019


Het script van het derde seizoen ‘La casa de papel’ lijkt dus op tafel te liggen, maar Instagram vertelt ons dat de opnames nog niet begonnen zijn. Úrsula Corberó aka Tokio is nog op vakantie in Griekenland, terwijl Jaime Lorento Lopez, beter bekend als Denver, in Los Angeles zit. Bovendien postte nog niemand van de cast een foto van op de set. Het is dan ook onmogelijk dat de serie in september van dit jaar al op Netflix zou staan, een nieuwtje dat even rondging door een fake aankondigingsfoto van een grapjas. Netflix weerlegde dat nieuws echter al snel. Helaas.

casa de papel

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '