Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We durven er bijna om wedden dat de hashtag #Koppels de komende donderdagen trending zal zijn op Twitter.

ZIEN: ontmoet de koppels die ons laten binnenkijken in hun liefdesleven in ‘Koppels’

Fans van ‘Blind Getrouwd’ moeten nog een paar maanden geduld uitoefenen voor een nieuw seizoen, maar we hebben zo’n voorgevoel dat ‘Koppels’ een waardige (voorlopige) vervanger zal zijn. Vanaf komende donderdag volgen we vier Vlaamse koppels die met de hulp van therapeuten aan hun relatie werken en hun liefdesleven een nieuwe adem geven. We laten je alvast kort kennismaken met de acht kandidaten die we in de komende weken van dichtbij zullen leren kennen.


 

Het geheim van een goede relatie


Seksuoloog Wim Slabbinck, die je kent van ‘Blind Getrouwd’, en seksuoloog en psycholoog Chloé De Bie geven vanaf donderdag 6 september wekelijks relatietraining aan vier Vlaamse koppels. Aan de hand van enkele simpele opdrachten die koppels thuis kunnen uitvoeren, zoals een digitale detox of een week zonder seks, helpen zij hen het geheim van een goede relatie ontdekken. De boodschap van het programma? Please do try this at home!

De koppels


Deze acht mensen waren dapper genoeg om hun (liefdes)leven wekenlang te laten filmen.

Lars (23) en Eline (24) uit Wijer


Studente Eline en industrieel ingenieur Lars leerden elkaar vijf jaar geleden kennen, maar werden pas twee jaar later een koppel. Sinds zo’n tien maanden wonen ze ook samen. Ze begonnen aan het experiment met het idee dat ze het op dit moment nog niet nodig hebben, maar dat het hen wel handige tips voor later zou opleveren. Lars en Eline zijn nog altijd erg verliefd en passioneel, maar af en toe kan die passie overslaan in felle ruzies. ‘Het is niet dat zoiets elke week gebeurt maar om de drie, vier maanden barst de vulkaan wel eens uit’, aldus de Limburgers. Maar meestal is de passie positief. ‘Ik kijk er nog steeds zo naar uit om hem te zien, hopelijk blijft dit nog heel lang’, zegt Eline.

Leslie (35) en Gregory (32) uit Deurne


Leslie en Gregory zijn elf jaar samen, zijn getrouwd en hebben een dochter van negen jaar. Na drie maanden samen gingen ze al samenwonen, vier maanden later bleek Leslie zwanger. De Antwerpenaren willen graag uit de dagelijkse sleur breken en terug écht tijd met elkaar besteden. Het is allemaal wat vanzelfsprekend geworden voor deze twee. Gregory is scheepsmotorist en is daarom telkens een week van huis en twee weken thuis. ‘Ik denk niet dat we elkaar echt missen als Gregory weg is van huis’, zegt Leslie daarover. Ondanks de sleur vinden Leslie en Gregory zich nog steeds een sterk koppel. ‘Wij kunnen samen echt om stomme dingen lachen, wij hebben eigenlijk niemand nodig om ons te amuseren’, klinkt het.

Hannelore (40) en Steven (44) uit Roeselare


Hannelore en Steven zijn veertien jaar samen, wonen twaalf jaar samen en zijn even lang getrouwd. Zij is verzorgster voor jongeren met een mentale beperking, hij kleuradviseur. Hannelore en Steven zijn na al die jaren nog steeds erg verliefd, maar beschrijven zichzelf als ‘een puzzel waarvan de stukjes nog niet 100% in elkaar passen’. Daar willen ze samen aan werken. Onder andere op vlak van intimiteit verschillen ze: Steven wil meer seks, terwijl Hannelore naar meer romantiek verlangt.  De twee hebben geen kinderen samen, maar Steven heeft een 16-jarige dochter uit een vorig huwelijk.

Nadia (48) en Luc (51) uit Brecht


Nadia en Luc hebben van alle koppels de meeste jaren op hun teller staan: ze zijn al 28 jaar samen. Vorig jaar vierden ze hun 25ste huwelijksjubileum, en dat vonden ze een mooi moment om opnieuw te trouwen. Ze hebben een dochter van 22 jaar die binnenkort het huis uit zal trekken, en het koppel wil zich wapenen tegen dat moeilijk moment. Hun hele leven draait rond hun dochter Iris en de twee doen zelden iets alleen. Nadia en Luc zouden bovendien graag weer naar elkaar toegroeien qua intimiteit, maar ook qua interesses en passies. Luc noemt zichzelf ‘een beer met een klein hartje’ en wordt emotioneel wanneer hij beseft hoeveel geluk hij heeft met Nadia, maar zij zou dat graag wat meer geuit zien in affectie en vertedering.

[td_smart_list_end]

De eerste beelden van het programma zijn alvast veelbelovend. We durven er bijna om wedden dat de hashtag #Koppels de komende donderdagen trending zal zijn op Twitter. Je ziet ‘Koppels’ vanaf 6 september elke donderdag om 21u40 op VTM.


 

Meer programma’s om te zien: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '