Home Lifestyle HIER ZIJN ZE DAN: deze 17 waaghalzen nemen het tegen elkaar op...

HIER ZIJN ZE DAN: deze 17 waaghalzen nemen het tegen elkaar op in ‘Expeditie Robinson’

De eerste 'Expeditie Robinson'-kandidaat met een beenprothese, een ex-F16-piloot, een tweevoudig wereldkampioene thaiboksen...

Vanaf donderdag 6 september kunnen we na zes lange ‘Expeditie Robinson’-loze jaren genieten van een gloednieuw seizoen, voor ‘t eerst met uitsluitend Vlaamse deelnemers. En die waaghalzen krijgen nu eindelijk alle zeventien een gezicht.

Er staat de kandidaten heel wat te wachten. Dat vertelde gloednieuwe ‘Expeditie Robinson’-presentator Bartel Van Riet (35) een tijdje geleden in Het Nieuwsblad: ‘Ze krijgen een basispakket met rijst en bloem, een wok en een kapmes en het is trek uw plan. Drinkbaar water kregen ze wel, natuurlijk. Anders hadden we halverwege de opnames geen kandidaten meer. (lacht) Water zuiveren en ontzouten kost te veel energie, dat weet ik uit ervaring. De kilo’s vlogen er af bij de kandidaten.’

Nu vermoeden we eerlijk gezegd dat de geselecteerde durfallen niet voor hun mooie snoetjes of indrukwekkend cv gekozen zijn. Alle zeventien zijn ze in een fysieke staat om ‘u’ tegen te zeggen. Een ex-F16-piloot, professioneel surfster én tweevoudig wereldkampioene thaiboksen? Die wens om ooit een echte Robinson te zijn bergen we toch maar stilletjes weer op…

1 / 17
Angelo (37) uit Lauwe
Annick (47) uit Zoersel
Anton (27) uit Brasschaat
Arnaude (39) uit Heusden
Chloé (29) uit Kortrijk
Emilie (27) uit Beveren
Frederik (31) uit Leuven
Gilles Paku (25) uit Landen
Imke (21) uit Berlaar
Jonas (28) uit Tildonk
Lesley (35) uit Houthalen
Lisa (40) uit Edegem
Luc (50) uit Kinrooi
Nele (36) uit Vlissegem
Oona (35) uit Antwerpen
Robbe (30) uit Torhout
Thomas (28) uit Antwerpen
Angelo (37) uit Lauwe
Angelo (37) uit Lauwe

Angelo is fiere papa van zijn oogappels Allegra en Luca. Naast zijn job als sales manager is hij ook fanatiek bezig met kickboks en voetbal. Alles wat hij doet, doet hij om te winnen. ‘What you see is what you get’ bij deze man. Angelo wil er zeker niet als eerste uitliggen, dat kan zijn ego niet aan.

Annick (47) uit Zoersel
Annick (47) uit Zoersel

Annick is een spirituele vrouw die kracht haalt uit positief denken en uit haar yogamat. Ze is sportleerkracht en geeft dansles. Ze is alleenstaande moeder en woont samen met haar 18-jarige dochter met wie ze een heel goede band heeft. Meditatie en stilte zijn belangrijke factoren in Annicks leven, maar ze zorgt ook voor de nodige portie actie in haar leven. Ze geeft zumba- en dansles en ze doet aan parapente, valschermspringen en klimmen.

Anton (27) uit Brasschaat
Anton (27) uit Brasschaat

Anton is een wereldreiziger en avonturier in hart en nieren. Tijdens een avondje op café ontstond zo bijvoorbeeld ooit eens het idee om zo ver mogelijk te fietsen. Zo gezegd zo gedaan, Anton en zijn broer sprongen op de fiets richting Shanghai. Bijna een jaar lang deelde hij lief en leed met zijn broer. Anton werkt momenteel bij Total als interne communicatie manager. Landen als Ethiopië, Senegal, Kazachstan en Australië zijn voor hem niet onbekend. Hij is naar eigen zeggen dedicated when fascinated. Op het Robinson-eiland hoopt Anton de natuur te kunnen overwinnen. Door erg lowbudget te reizen heeft hij zich al enkele survivalskills aangeleerd. Honger schrikt hem bijvoorbeeld al niet af.

Arnaude (39) uit Heusden
Arnaude (39) uit Heusden

Arnaude is een vrolijke vrouw met het sappigste accent van het land die optimaal van het leven probeert te genieten. Ze is gelukkig gescheiden en is dol op haar zesjarige zoontje. Arnaudes grootste passie: straat- en kindertheater. Onder de vermomming zit een gedreven politieagente. Dankzij haar werk bij de dienst slachtofferhulp beschikt ze over de skills om mensen goed te lezen. Dat en een grote winnaarsdrang geeft haar zelfvertrouwen om het Robinson-avontuur tot een goed einde te brengen.

Chloé (29) uit Kortrijk
Chloé (29) uit Kortrijk

Chloé werkt als account manager en is een echte Instagramlover. Ze houdt van mooie zaken, maar wordt daardoor net vaak onderschat. Bovendien ziet ze er zelf ook niet onaardig uit en dat vond ook de jury van Miss West-Vlaanderen. Ze werd er tot eerste eredame gekroond. Een jaar later was Chloé finaliste bij Miss België. Maar vergis je niet: Chloé gaat voor winst.

Emilie (27) uit Beveren
Emilie (27) uit Beveren

Emilie is make-upartieste, een tikkeltje sportief, maar ze houdt toch vooral van slapen en eten. Ze haat clichés en alles wat Emilie doet, doet ze met passie of helemaal niet. Altijd en overal is ze zichzelf, al beseft ze dat misschien beter af en toe eerst eens nadenkt vooraleer ze iets zegt. Hopelijk heeft Emilie nog geen spijt van haar Expeditie Robinson-deelname.

Frederik (31) uit Leuven
Frederik (31) uit Leuven

Fré is een burgerlijk ingenieur en als doctorandus aan de KULeuven ontwikkelt hij drones met de vliegtuigtechniek van kolibri’s. Met dat technologisch hoogstandje behaalt Fré zelfs internationale prijzen. Hij is niet makkelijk van zijn stuk te brengen en de eerste Robinson ter wereld met een beenprothese. Hij ziet zijn handicap niet als een nadeel of beperking, en de meeste mensen onderschatten zijn fysieke mogelijkheden. Hij liep eerder al de dodentocht uit en doet aan internationale wedstrijden muurklimmen waarvoor hij 30 uur per week traint.

Gilles Paku (25) uit Landen
Gilles Paku (25) uit Landen

Gilles werkt in een grafisch bedrijf en heeft Italiaanse en Congolese roots. Hij speelt rugby en is competitief ingesteld. Hij houdt van reizen en zoekt dan graag de minst toeristische plekken op. Gilles weet als geen ander hoe een groep te motiveren, dankzij zijn ervaring als leider bij de Scouts.

Imke (21) uit Berlaar
Imke (21) uit Berlaar

Imke is het jongste expeditielid. Overlevingskills heeft ze al, want ooit dobberde ze na een windsurfwedstrijd zes uur lang alleen rond op zee. Als deze sympathieke surfbabe zoiets kan overwinnen, kan ze hopelijk ook Expeditie Robinson aan. Ze surfte vroeger professioneel, maar is op verzoek van haar ouders toch ook een vak gaan leren en doet nu een lerarenopleiding. Vier maanden per jaar staat ze nog op de plank en leidt ze een windsurf kamp. Haar andere passie is snowboarden en ook dit doet ze op hoog niveau.

Jonas (28) uit Tildonk
Jonas (28) uit Tildonk

Jonas is geboren in Madagaskar en werd als driejarige jongen geadopteerd door een gezin uit Leuven. Hij ging al meermaals terug naar Madagaskar en gaf er onder meer 3,5 maand les in een school in het dorp waar hij als peuter werd gevonden. Jonas vat graag de koe bij de horens en kan met iedereen goed overweg. Hij werkt als IT headhunter en voetbalt bij de plaatselijke club. Hij kan naar eigen zeggen zeer goed overleven op een eiland omdat hij heel goed tegen de zon en uitdroging kan en álles eet. Zo at hij in de junlge van Madagaskar al slangen en apen.

Lesley (35) uit Houthalen
Lesley (35) uit Houthalen

Lesley mag zich tweevoudig wereldkampioen thaiboksen noemen. Ze diende ook 14 jaar in het leger bij de infanterie en vult nu haar dagen door anderen te drillen als personal trainer. Lesley maakt meteen indruk als je haar ziet: ze is niet alleen fysiek heel sterk, maar kan ook mentaal haar mannetje staan. Tijdens haar legertijd werd Lesley onder meer uitgezonden naar Kosovo en Afghanistan en trainde ze om te kunnen overleven in extreme omstandigheden. Lesley komt steeds op voor de underdog, maar gaat tegelijk absoluut voor de winst.

Lisa (40) uit Edegem
Lisa (40) uit Edegem

Lisa is psychiatrisch verpleegkundige en alleenstaande moeder van drie kinderen. Ze omarmt het leven en zoekt het avontuur graag op wanneer de kinderen niet bij haar zijn. Ze ging al alleen op trektocht door de Himalaya, op retraite in Thailand en beren spotten in Canada. Ze zou dus helemaal klaar moeten zijn voor het grootste avontuur in haar leven.

Luc (50) uit Kinrooi
Luc (50) uit Kinrooi

Luc heeft als militair piloot op rust al honderden F16-vluchten op de teller. Hij vliegt nog steeds de wereld rond, maar dan met zakenjets. Ambitie, discipline en competitiegeest zitten in zijn DNA. In de jaren ’90 zat hij bij de laatste kandidaten om deel te nemen aan Expeditie Robinson, maar hij werd toen helaas niet gecast. Hij liet zijn Robinsondroom nooit los en waagt nu opnieuw zijn kans.

Nele (36) uit Vlissegem
Nele (36) uit Vlissegem

Nele neemt nooit tijd voor zichzelf en heeft energie te veel. Ze is zeven dagen op zeven bezig met het restaurant dat ze samen met haar man uitbaat. Een sociaal leven is bijkomstig en ook haar twee kinderen moeten leven op het ritme van de zaak. Met haar deelname heeft ze een specifiek doel voor ogen: ontdekken hoe sterk ze nu eigenlijk echt is.

Oona (35) uit Antwerpen
Oona (35) uit Antwerpen

Oona heeft een eigen bedrijf in thuisverpleging en gaat voor haar patiënten door het vuur. Ze kan niet tegen onrecht en komt op voor mensen die dat niet voor zichzelf kunnen. Wanneer de rebelse Oona een doel voor ogen heeft, gaat ze er altijd keihard voor. Al jaren vormt haar Filipijnse vriendin Oona’s rots in de branding. Oona is trouwens de kleindochter van de inmiddels overleden schrijver Jef Geeraerts.

Robbe (30) uit Torhout
Robbe (30) uit Torhout

Robbe is een erg gevoelige en rustige jongen en is de trotse bezitter van een opvallende snor. Zijn grootste passie is zijn eigen antiek- en tweedehandswinkel waarin Robbe eigenaardige en unieke stukken verkoopt. Het logo van zijn winkel? Een snor natuurlijk! Robbe woonde vroeger twee jaar lang in een huisje zonder water of elektriciteit, dus heeft al wat survival-skills opgebouwd. Hij vindt het niet erg om af en toe op zichzelf aangewezen te zijn, al zal hij zijn vriendin wel erg missen terwijl hij op het eiland zit.

Thomas (28) uit Antwerpen
Thomas (28) uit Antwerpen

Thomas is een enorm energieke dansleraar met het hart op de tong. Hij is een grote fan van de Hollandse directheid en heeft die helemaal overgenomen sinds hij twee jaar lang in Nederland woonde. . Thomas noemt zichzelf ‘een gay met ballen’ en wil dat ook bewijzen.. ‘I’m in it to win, so bring it on’, aldus Thomas en hij doet er alles aan om te winnen. Hij is wel als de dood voor dieren die over hem heen lopen en panisch voor spinnen, dus dat wordt nog een hele uitdaging voor hem.

Lees ook: